Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς και η διεύρυνση του περιθωρίου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 4 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4,10% από 4,04% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,49% να διαμορφωθεί στο 3,61% από 3,53% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2379 δολ. από το επίπεδο των 1,2356 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ένταση στη Συρία και η διαφαινόμενη όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας επηρέασαν αρνητικά την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,190%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,219%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,329% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,2384 δολάρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα