Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Η δυστυχής πραγματικότητα της Τζόρτζια Μελόνι

Μετά τη Σουηδία, η άκρα δεξιά σημειώνει νέα νίκη στην Ευρώπη, καθώς στην Ιταλία -για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου- μεταφασιστικό κόμμα βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.
Προφανώς και μας αφορά όλους τους Ευρωπαίους τι κυβέρνηση θα σχηματιστεί στην Ιταλία, μετά τον επαίσχυντο πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.
Στην πολιτική, την πραγματικότητα πρέπει να την κοιτάς κατάματα και να μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα. Η κλάψα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας κούρασε τους Ευρωπαίους πολίτες.
Η άκρα Δεξιά είναι μια πραγματικότητα στην Ιταλία, με αυτούς πρέπει πλέον να δουλέψουν στην Ευρώπη, με την Τζόρτζια Μελόνι πρέπει να συνομιλήσει και ο κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής.
Η συγκυρία στην Ευρώπη απαιτεί άμεση δράση. Αν τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη, η κα Μελόνι δεν θα θυσιάσει τα 191 δισ. ευρώ -που προορίζονται για την Ιταλία- από το Ταμείο Ανάκαμψης. Υποψιάζομαι ότι αυτά τα λεφτά δεν έχει να της τα δώσει ο Πούτιν, που παρακολουθεί τον δικό του “Τιτανικό” να βυθίζεται. Η Μελόνι απλά είναι μια δυστυχής πραγματικότητα για την Ιταλία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα