Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Η διπροσωπία των Τούρκων

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ μισούν και εχθρεύονται όποιον τους υπενθυμίζει την ιστορική και διαχρονική εγκληματική συμπεριφορά τους απένατι στους άλλοτε υπηκόους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η γενοκτονία των Αρμενίων (genocide: λέξη που δημιουργήθηκε από τους ξένους, με προσφυγή σε δάνεια από την ελληνική και λατινική γλώσσα) είναι το πρώτο έγκλημα εξόντωσης ενός ολοκλήρου έθνους από τους προγόνους των σημερινών Τούρκων (1915). Η δε αναγνώρισή της σήμερα από πολλά κράτη, οργανισμούς και τις ΗΠΑ του Μπάιντεν, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της γείτονος.

Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ που επέδειξε η Άγκυρα τον Δεκαπενταύγουστο (επέτρεψε μεν να λειτουργηθεί η Παναγία Σουμελά στον Πόντο με τον Βαρθολομαίο, απέλασε όμως ως “πρόσωπο ανεπιθύμητο” τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Γ. Βαρυθυμιάδη!) αποδεικνύει περίτρανα την υποκριτική στάση της Τουρκίας: από τη μία δήθεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες (για την Ε.Ε.), ενώ από την άλλη επαναλαμβάνει έμπρακτα τις εμμονές της απέναντι στην Ελλάδα, με το να θεωρεί κάθε αναφορά στον Πόντο από μέρους μας ως δήθεν διεκδίκηση τουρκικού εδάφους, ενώ και η υπόμνηση της γενοκτονίας των Ποντίων (1919) να θεωρείται ως παραποίηση της … ιστορίας!
ΚΙ ΟΜΩΣ, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν (ίσως και να υποδαυλίζουν) μια τέτοια αλλοπρόσαλλη πολιτική από πλευράς Τουρκίας.

 

2 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε,σε όσους έλαχε να ασχοληθούν με την Τουρκία ,υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της χώρας μας “γηράσκουν αεί διδασκόμενοι”.Το κεφάλαιο Τουρκία δεν έχει τέλος. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς γιατί έχει αρχή και μέση;Αν και υπήρξε ιστορική περίοδος που ο “μεγάλος ασθενής του Βοσπόρου” θα μπορούσε να είχε υποστεί την κατάλληλη θεραπεία και να μην έχουμε σήμερα ενώπιον μας ένα από τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα(προς το παρόν),λάθη (π.χ.αποτέλεσμα εκλογών του 1920) και γεωπολιτικές συνθήκες (ρωσική επανάσταση) έδωσαν ζωή στον βρυκόλακα όχι των Καρπαθίων αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.΄Οσον αφορά την στάση διαφόρων κρατών γίνεται εύκολα αντιληπτή αν αποσαφηνίσουμε τι είναι στην πράξη οι διεθνείς σχέσεις.Διπλωματία λοιπόν είναι η υπηρεσία στην οποία ευγενικοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι ,υποκρίνονται και ψεύδονται για τα συμφέροντα της χώρας τους……..Με εκτίμηση

  2. Λέτε:
    Οι Τούρκοι μισούν και εχθρεύονται όποιον τους υπενθυμίζει…….
    Σας επισημαίνω ότι:
    Πρέπει να κάνωμε διαχωρισμό ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στους απλούς πολίτες της γείτονος!Οι απλοί πολίτες, οι άνθρωποι της καθημερινότητας, από εδώ και από εκεί πρέπει να βρίσκουν τρόπους να συνεργάζονται και όχι να σφάζονται!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα