Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (OTA) στο Βιετνάμ για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], η οποία αφορά στην παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «GREEN waste management new edUcation System for recycling and environmental protection in Asia (GREENUS)», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, Key Action 2.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο έργο συμμετέχουν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ./Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Καλδέρη Δημήτριο, Αναπλ. Καθηγητή) καθώς και τρία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από το Βιετνάμ.

Οι στόχοι του έργου GREENUS είναι:

1. Η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης στερεών αποβλήτων στα ιδρύματα του Βιετνάμ.
2. Η δημιουργία έξι (6) νέων μαθημάτων και εργαστηρίων, η πιστοποίηση και ένταξη τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Πανεπιστημίων του Βιετνάμ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση καταρχήν των φοιτητών σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την βελτίωση της κριτικής τους σκέψης και την αύξηση του ποσοστού που επιλέγει το αντικείμενο για περαιτέρω σπουδές.
3. Η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών από φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Ευρώπης προς αντίστοιχους φορείς του Βιετνάμ.
4. Ο σχεδιασμός και λειτουργία πιλοτικής δράσης ανακύκλωσης και κομποστοποίησης εντός της Πανεπιστημιακής κοινότητας (Eco-Campus).
5. Η προώθηση της κινητικότητας μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από το Βιετνάμ προς την Ευρώπη, με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας σε σύγχρονα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στο συγκεκριμένο έργο αφορούν τη παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών πάνω στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) με βάση την πολυετή εμπειρία της θα συνεργαστεί με αντίστοιχους φορείς διαχείρισης αποβλήτων στο Βιετνάμ και θα προτείνει βέλτιστες πρακτικές ανάλογα με το κλάσμα αποβλήτων, λαμβάνοντας υπόψη τοπικές και άλλες ιδιαιτερότητες. Επιπλέον, ο φορέας θα συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικές δράσεις του έργου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Βιετνάμ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα