Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η αξιοπρέπεια της πόλης δεν έχει τιµοκατάλογο

Ανάστατη ξανά η τοπική κοινωνία των Χανίων -και όχι µόνον- από την επανεκκίνηση της προσπάθειας ξενοδοχοποίησης των ιστορικών κτηρίων του Λόφου Καστέλι.
Αντιδράσεις έντονες, ηχηρά θεσµικά “ΟΧΙ” στο σχέδιο που προσβάλει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονοµιά.
Τι ζούµε όµως ακριβώς; Την προσπάθεια να επιβληθεί το επιχειρηµατικό σχέδιο ενός ιδιώτη, κόντρα στο κοινό συµφέρον και στην κοινή λογική.
Ένα πρόβληµα που δεν “φύτρωσε” ξαφνικά στην πόλη και στην αυλή του Πολυτεχνείου. Αντιθέτως, δηµιουργήθηκε από το ίδιο το Πολυτεχνείο και τις διαδοχικές αποφάσεις του από το 2017 και µετά, όταν έβγαλε στο “σφυρί” τον Λόφο Καστέλι.
Έκτοτε, οι πρυτανικές Αρχές επιµένουν στην απόφαση αυτή, ανανεώνουν τη συµφωνία µε την εταιρεία “Belvedere”, αγνοούν επιδεικτικά, όχι µονο τις διαµαρτυρίες πολιτών και φορέων, αλλά και οργάνων όπως το ∆ηµοτικό Συµβούλιο.
Μα τι είναι άραγε το Πολυτεχνείο Κρήτης; ∆εν είναι κοµµάτι αυτού του τόπου; ∆εν έχει αγκαλιαστεί τόσα χρόνια από την τοπική κοινωνία, την τοπική Αυτοδιοίκηση; ∆εν είναι όλοι πάντα εκεί στα δύσκολα, όταν ζητά χρηµατοδότηση, όταν διεκδικεί πόρους ή οτιδήποτε άλλο από το κεντρικό κράτος;
∆εν νιώθουν όλοι οι Χανιώτες περήφανοι αναγνωρίζοντας το σπουδαίο επιστηµονικό έργο που επιτελεί ο ίδρυµα αυτό; ∆εν υπάρχει έµπρακτη στήριξη µέσα από σπουδαίες δωρεές σε ακίνητα και άλλα, αξίας εκατοµµυρίων ευρώ;
Και ποια είναι η ανταπόδοση σε αυτή την αγκαλιά που άνοιξαν οι Χανιώτες στο Ίδρυµα; Η περιφρόνηση;
«∆εν θέλουµε να αθετήσουµε τη συµφωνία» δήλωσε στα “Χανιώτικα νέα” λίγες µέρες πριν ο πρύτανης κ. Ζερβάκης προσθέτοντας πως «αν το Πολυτεχνείο αποχωρήσει θα πληρώσει µεγάλη ρήτρα. ∆εν είναι ξεκαθαρισµένο το πόσο θα πληρώσει όµως, όπως ξέρετε, όταν κάνουµε µια συµφωνία δεσµευόµαστε κάτω από βαριές ποινικές ευθύνες».
Σχόλιο µε οικονοµικούς όρους από τον πρύτανη. Μόνο που πάνω από την όποια ρήτρα, οφείλει να βρίσκεται η ιστορία, η αξιοπρέπεια µιας πόλης. Και για αυτά κ. πρύτανη δεν υπάρχει τιµοκατάλογος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Η Αστικού Τύπου Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι κάτι άλλο από αυτό που σας μάθανε στα καφενεία. Η νοοτροπία της ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ και της προπαγάνδας είναι άλλης εποχής.

  2. Για ποιόν λόγο δεν παρέχετε πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών σας? Γιατί δεν λέτε τίποτα για το περιστατικό που έγινε την Παρασκευή 05.04.2024, οταν οι “γνωστοί άγνωστοι” εισήλθαν στο Κτίριο Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης και, επιχείρησαν να τρομοκρατατήσουν με φωνές, απειλές κι εκβιασμούς βανδαλίζοντας τον χώρο και γράφοντας συνθήματα στις πόρτες γραφείων και στους τοίχους του κτιρίου? Γιατί δεν λέτε τίποτα σχετικά με το γεγονός ότι τρομοκρατούν και στοχεύουν συγκεκριμένους ανθρώπους, χαρακτηρίζοντάς τους “καθάρματα” που “θα πληρώσουν” και συμπληρώνοντας ότι “είναι στοχοποιημένοι?
    Ίσως δεν είστε αρκετά ενήμεροι, όπως δεν είστε ενήμεροι ότι απέναντι από το Ωδείο υπάρχει “μαφιόζικο” σύνθημα που λέει: “πρυτανείες καλές, μόνο κατηλειμμένες. Ζερβάκη το ραντεβού έχει δοθεί”. Αναλογιστείτε λίγο τι ανθρώπους και τι καταστάσεις υπερασπίζεστε και προωθείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα