Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Η αλλαγή στάσης για το κολυμβητήριο

Την παραχώρηση του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων και επιπλέον έκτασης, πέριξ αυτού, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αθλητικού κέντρου, ζητάει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.
Η εξέλιξη ακούγεται θετική μιας και το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως οι άνθρωποί του έχουν δηλώσει, είναι πρακτικά αδύνατον να επισκευάσει και να λειτουργήσει μια τόσο μεγάλη και κοστοβόρα αθλητική εγκατάσταση.
Βέβαια, μια τέτοια προοπτική προϋποθέτει συγχρόνως μια νομική προετοιμασία καθώς (προφανώς) μιλάμε για παραχώρηση χρήσης κι όχι για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, κάτι που πρέπει να διευκρινίσει ο υφυπουργός.
Από την άλλη, η πρόταση που διατυπώνει ο υφυπουργός γεννά εύλογες απορίες – επιφυλάξεις, δεδομένου ότι έχει εξαγγείλει την αναβάθμιση του παλιού κολυμβητηρίου, ενώ κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Ιούλιο στο κλειστό κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά είχε υποστηρίξει ότι η Πολιτεία «δεν έχει εμπλοκή με το έργο» (η τοποθέτηση αυτή είχε προκαλέσει μάλιστα την αντίδραση του κυβερνητικού βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη).
Μακάρι κάτι να άλλαξε από τότε και ο υφυπουργός να είναι ειλικρινής σε όσα δηλώνει τώρα αποφασισμένος να δώσει τέλος στην εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου.
ΔΗΜ. ΜΑΡ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αγαπητέ Δημήτρη, εφόσον η φωτογραφία σου για το κολυμβητήριο αναδεικνύει την υποβάθμιση και λόγω των γκράφιτι, οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι τα γκράφιτι της φωτογραφίας είναι όλα παλιά και όχι πρόσφατα. Όλα έχουν σχεδιαστεί πριν το έτος 2017 αφού όλοι οι γκραφιτάδες των οποίων τα κωδικά ονόματα αναπαρίστανται ως γκράφιτι στη φωτογραφία, έχουν σταματήσει τη δράση τους από τότε. Ο λόγος είναι ότι με την εφαρμογή του πρότυπου «Μοντέλου αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» στα Χανιά, όλοι τους συμπεριλαμβάνονταν στη σχετική με τα γκράφιτι Δικογραφία που εκδικάστηκε τον Ιούνιο 2017. Πρόκειται για τους: GET αρχηγό της MASTIGA, FAME της NBC και της UPS, ASK και AERONE της MTN και της AVC. Μόνο ο FAME έχει κάνει έκτοτε 3 μικρά γκράφιτι, στο 4ο θα έχει πάλι «προβλήματα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα