Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η ακρίβεια πλήττει τους αγρότες – Κινητοποίηση αύριο στα Χανιά

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Αντιπεριφέρεια με τα αγροτικά αυτοκίνητα, καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσος Σταυριανουδάκης τόνισε ότι το κόστος παραγωγής είναι υψηλό ενώ το εισόδημα των αγροτών χαμηλό. Είπε επίσης ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την ακαρπία των δέντρων.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αγρότες ζητούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα εσπεριδοειδή και τα κάστανα.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό! Μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Βουκολιών ο Γιάννης Τσεπέτης αναφέρθηκε στο θέμα του λαδιού. Από τον Αγροτικό Σύλλογο πρώην Δήμου Αρμένων ο Γιώργος Αλεξανδράκης κάλεσε με τη σειρά του στην κινητοποίηση και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει και τους αγρότες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα