Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την μετακίνηση εκπαιδευτικού

Για την “αντιπαιδαγωγική” υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού Τ.Ε. στα μέσα της χρονιάς κάνει λόγο σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στα Χανιά, σε ένα σχολείο που υποβαθμίστηκε πέρυσι όπως αναφέρεται, το 3ο Δημοτικό, ζητώντας εκτός από την αναίρεση της απόφασης, τις αναγκαίες προσλήψεις σε τμήματα ένταξης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στην αντιπαιδαγωγική μετακίνηση συναδέλφου από το Τμήμα Ένταξης του 3ου Δημοτικού προχώρησε με απόφασή του το ΠΥΣΠΕ και με την ψήφο των «αιρετών».
Θυμίζουμε ότι το 3ο Δημοτικό είναι εκείνο που πέρυσι υποβαθμίστηκε λειτουργικά από 12θέσιο σε 11θέσιο, παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και γονιών του σχολείου, του ΣΕΠΕ Χανίων και της Ένωσης Γονέων.
Η υπηρεσία λοιπόν, πατώντας στη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που η ίδια δημιούργησε με την υποβάθμιση του σχολείου και στο τυπικό του αριθμού των γνωματεύσεων, δίνει ένα ακόμα χτύπημα με το κλείσιμο του 2ου Τμήματος Ένταξης και μάλιστα στα μέσα της χρονιάς.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει ανασταλεί η λειτουργία του2ου Τ.Ε. Στα Τ.Ε. τοποθετήθηκαν με οργανική δύο νεοδιόριστες συναδέλφισσες. Το 2ο Τ.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβρη, με την επιστροφή της συναδέλφου από άδεια ανατροφής. Την οποία φυσικά φρόντισαν να προειδοποιήσουν ότι της κάνουν χάρη που επιστρέφει στην οργανική της(!), και να είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη μετακίνηση στη συνέχεια σε άλλο σχολείο. Αν και τυπικά στο σχολείο οι γνωματεύσεις είναι λιγότερες από αυτές που προβλέπονται, στην πράξη οι συναδέλφισσες υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή 30 παιδιά, ενώ εκκρεμούν από το ΚΕΔΑΣΥ γνωματεύσεις που ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο του νόμου.
Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε την υποχρεωτική μετακίνηση της μιας συναδέλφου, προκειμένου να καλυφθεί άλλο κενό, με τη συναίνεση των «αιρετών», οι οποίοι δεν έκαναν καν τον κόπο να πάρουν τη γνώμη του σωματείου πριν τοποθετηθούν.
Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι οι ηλεκτρονικοί «αιρετοί» των παρατάξεων που τάχθηκαν απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, παρά τα κούφια συνθήματα περί «υπηρέτησης των θέσεων του κλάδου», «εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών», κ.ά., αποτελούν το μακρύ χέρι της διοίκησης, υπηρετώντας το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων. Χρειάζεται εδώ και τώρα να λογοδοτήσουν στον κλάδο για τη στάση τους.
Απαιτούμε:
●Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου!
●Να ανοίξουν τώρα όλα τα Τμήματα Ένταξης με τις αναγκαίες προσλήψεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα