Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Η αδυναμία της εξουσίας

­­«Η αληθινή δύναμη δεν έγκειται στο να εξουσιάζεις τους άλλους, αλλά στο να εξουσιάζεις τον εαυτό σου».
Μέγας Αλέξανδρος

Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο πρόβλημα για έναν άνθρωπο, είναι η ανάγκη να απαλλαγεί από την πολύ επικίνδυνη άγνοια του σχετικά με το νόημα και το σκοπό της ζωής. Η αυταπάτη στην οποία παραδίδονται οι άνθρωποι όλο και πιο πολύ, ότι η πρόοδος στον τεχνολογικό και στον πολιτιστικό τομέα, θα τους οδηγήσει στη σιγουριά, στην ευτυχία και έτσι θα βρουν το νόημα της ύπαρξης τους, είναι η μεγαλύτερη παγίδα, που όμως έχει πολύ καλά στηθεί. Γιατί το γεγονός ότι, ούτε καν στην ύλη, που ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί δεν είναι σε θέση να κυριαρχήσει, είναι παντού εμφανέστατο. Η άγνοια λοιπόν είναι καταστροφική. Το σχέδιο του Θεού είναι ο άνθρωπος να ανακαλύψει ότι ο ορατός και ο αόρατος κόσμος είναι απόλυτα συνδεδεμένοι και λειτουργούν εξίσου για το καλό. Όταν αγνοείται η ακόμα χλευάζεται το αόρατο κομμάτι του κόσμου μας, τότε καμία ισορροπία δεν μπορεί να υπάρξει στη ζωή ενός ανθρώπου. Το μόνο που μπορεί να γίνει, όταν ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται το θεικό σχέδιο, είναι να φυτοζωεί. Και δεν έχει αυτό το δικαίωμα , καθώς ο άνθρωπος δεν είναι ούτε φυτό, ούτε ζώο, αλλά οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από την ανθρώπινη ύπαρξη του, επιβάλλονται από τον πολύ υψηλό προορισμό του.

Τα μόνα μέσα που χρειάζονται για να φτάσει κανείς στην αλήθεια της ύπαρξης του είναι η Αγάπη και η Πίστη. Οι άνθρωποι που αναγεννιούνται και ακολουθούν το δρόμο της ψυχής τους, αρχικά χαρακτηρίζονται από δικαιοσύνη. Οι δρόμοι του Θεού είναι πραγματικά περίεργοι και ακόμα πιο περίεργος είναι ο δρόμος που έχει χαράξει για τον καθέναν από εμάς. Εύκολα κρίνουμε και καταδικάζουμε αλλά αν αναρωτηθούμε σοβαρά, λίγα είναι εκείνα τα οποία μπορούμε να γνωρίζουμε για το συνάνθρωπο μας. Μπορούμε να ξέρουμε γιατί ο αδερφός μας περπατά πάνω σε ένα τόσος καταστροφικό δρόμο; Γιατί περνάει μέσα από την κόλαση; Γιατί υποφέρει τόσο όσο δε θα έπρεπε να υποφέρει ποτέ και κανένας άνθρωπος; Ο λόγος μην κρίνεται για να μην κριθείτε, εδώ αποκτά ένα άλλο νόημα. Όποιος αγαπάει πραγματικά το Θεό, βλέπει την παρουσία του μέσα σε όλους τους ανθρώπους, σε όλα τα πράγματα και σε όλες τις καταστάσεις. Έτσι όταν ανακαλύψουμε το σκοπό της ύπαρξης μας, θα βλέπουμε πιά το Θεό, ακόμα και στο πιο μικρό και στο πιο ασήμαντο πράγμα που μας συμβαίνει και που υπάρχει γύρω μας.

Όταν καταφέρουμε να τον βλέπουμε παντού, τότε το θείο σχέδιο του για εμάς θα αρχίσει να εκπληρώνεται. Και το σχέδιο του Θεού περιέχει μόνο το καλό για όλα τα πλάσματα του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα