Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Χαμόγελα στα Χανιά για τις εξελίξεις στο θέμα αξιοποίησης του Λόφου Καστέλι

Ικανοποίηση και χαμόγελα σκόρπισε στα Χανιά η πληροφορία από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμφωνεί με τη διαχείριση που γίνεται στο θέμα του Λόφο Καστέλι, κρίνοντας ότι δεν συνάδει με την ιστορία των χώρων και το γενικότερο πολιτιστικό πλαίσιο του σημείου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την επιστροφή των κτηρίων στο Πολυτεχνείο Κρήτης μετά τον τερματισμό της κατάληψης.

Ανακοίνωσε εξέδωσε  η «Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι» (εκπροσωπώντας περισσότερους από 4.000 Χανιώτες) εκφράζοντας «την ικανοποίηση της σε σχέση με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την θετική στάση του Πρωθυπουργού ενάντια στην εκχώρηση των μνημείων στον Λόφο Καστέλι» υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «στο σχεδιασμό μας είναι και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στους οποίους θα καταθέσει τις πάνω από 4.500 υπογραφές που έχουν έως σήμερα συλλεχθεί και αυτές που θα ακολουθήσουν».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Με έκδηλη ικανοποίηση και συγκίνηση υποδέχθηκε τις πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει έμφαση στον σεβασμό της ιστορικότητας των κτηρίων στον λόφο Καστέλι και ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Σε επικοινωνία του με τα “Χανιώτικα νέα.”, ο κ. Κουκιανάκης σημείωσε ότι «αξίζουν εύσημα στον πρωθυπουργό για αυτή του τη στάση, καθώς με ευθύνη απέναντι στην ιστορία του τόπου συμμερίζεται τις ανησυχίες χιλιάδων συμπολιτών μας». Ο δήμαρχος Αποκορώνου τόνισε στα “Χ.ν.” ότι «με δεδομένο τον σεβασμό στο Πολυτεχνείο, οφείλουμε να βρούμε λύση ώστε να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τα μνημεία και το πολιτιστικό μας απόθεμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αποκορώνου είχε απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό στις αρχές του Φθινοπώρου, καλώντας τον « να συνεισφέρει σε μια πράξη τιμής στην ιστορική μνήμη, μεταστεγάζοντας το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Ι.Α.Κ.) στο κτήριο της Μεραρχίας», με αφορμή τους επετειακούς εορτασμούς για την επανάσταση του 1821.
«Ελπίζω να γίνει αυτό το τολμηρό βήμα από τον πρωθυπουργό» σημείωσε στα “Χ.ν.” ο κ. Κουκιανάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα