Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

H μοίρα του ελληνισμού

Οι σχέσεις μας με την Τουρκία αναμένεται να είναι ένα μακρύ ταξίδι με πολλούς σκοπέλους και αρκετές ψυχολογικές μεταπτώσεις.
Κυρίαρχο μέλημά μας σε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι πρέπει να είναι να μην κλονιστεί το φρόνημα του ελληνικού λαού και να μην ξεφύγουμε από την οριοθέτηση των εθνικών μας στόχων τους οποίους και πρέπει να διαφυλάξουμε.
Στην αφιονισμένη και μεταβαρβαρική πολιτική Ερντογάν νομίζω ότι δεν πρέπει να “τσιμπήσουμε”.
Ο Ερντογάν έχει μια συγκεκριμένη πολιτική τύχη και η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει μια δεύτερη ύφεση μέσα σε δύο χρόνια.
Προσπάθησε να εμφανίζει την τουρκική Αντιπολίτευση ως “μη πατριώτες” και αυτοί ψάρωσαν.
Ο γράφων έχει τις ίδιες ευαισθησίες και τις ίδιες αντιλήψεις με όλο τον ελληνισμένο και όλο τον πολιτισμένο κόσμο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος. Είναι φρικτό να κράζει ο μουεζίνης…
Πέραν τούτου η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα με θεσμούς όπου η ανάλυση του καφενέ δεν βοήθησε ποτέ στα εθνικά θέματα.
Αντιλαμβάνομαι την ψυχολογική φόρτιση αυτών των ημερών. Ολοι είμαστε πατριώτες. Απλά έχει σημασία τι ποιοτικό περιεχόμενο δίνουμε στον πατριωτισμό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε έναν άνευ όρων διάλογο με τη συγκεκριμένη Τουρκία του συγκεκριμένου Ερντογάν που στο τέλος της ημέρας συμφέρει μόνον αυτόν. Εμείς κάνουμε πολιτική, όχι αντίποινα.

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε, επιτρέψτε μου στο νηφάλιο άρθρο σας να σχολιάσω τα εξής:Οι διεθνείς σχέσεις είναι ένα δύσκολο και ολισθηρό τερέν στο οποίο δεν χωράνε ,όπως σωστά λέτε,αναλύσεις του καφενέ και θυελώδεις αερολογίες αλλά μόνο η μακροχρόνια επιμελώς επί πάσης παραμέτρου επεξεργασμένη στρατηγική , η οποία στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να έχει υποστεί την βάσανο της Εθνικής συννενόησης. Η πατρίδα μας δεν πρέπει να λειτουργήσει με “αντίποινα”,όπως σωστά λέτε είμαστε μια δυτικού τύπου κοινοβουλευτική δημοκρατία και πρέπει να λειτουργήσουμε με μέτρα,τα οποία πρέπει να επιδιωχθούν με νηφαλιότητα , όπου είναι δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους και συμμάχους ; μας, μένοντας πιστοί στην διεθνή νομιμότητα , όποια αξία και αν έχει αυτή στον κόσμο των συμφερόντων.Θα μπορούσαμε π.χ.να κλείσουμε για επισκευή τα τελευταία χιλιόμετρα της εθνικής οδού στην Θράκη προς την Τουρκία ,η οποία έχει υποστεί βλάβες από τα βαριά οχήματα και τα τεθωρακισμένα των ενόπλων δυνάμεων .Η εν λόγω επισκευή θα πάρει κάποιο διάστημα,θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν και βλέπουμε.Θα ενημερώσουμε εγκαίρως ,ως οφείλουμε σαν καλοί γείτονες που είμαστε,τις πληττόμενες χώρες ,ούτως ώστε να πάρουν τα μέτρα τους για τα βαρυφορτομένα TIR που οδεύουν πρός τις αγορές της Ευρώπης. Το σημαντικότερο πάντων είναι νά λάβουν γνώση οι πάντες ότι για κάθε “ακροβασία” και κάθε “τραμπαριφιά” ισχύει το “μολών λαβέ” . Με τον ίδιο τρόπο που το κάνανε οι πρόγονοι μας.Δεν πήγανε εκείνοι στα Σούσα να τους πούνε “μολών λαβέ” το είπαν στους εισβολείς όταν ζήτησαν γη και ύδωρ. Μέχρι να γίνει αυτό κάνανε μπάνιο στον Ευρώτα , κυνηγούσανε λύκους και αλεπούδες στον Ταϋγετο και απολαμβάνανε με αξιοπρέπεια και τιμή την ζωή τους.Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το σύγχρονο Ελληνικό γένος…..Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες