Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Γυναίκες… δηλητήριο!

Το… αστυνομικό δελτίο κάθε εποχής βρίθει από ιστορίες γυναικών που “ξεπάστρεψαν” τους άντρες δίπλα τους. Οι τρόποι που μετέρχονταν διάφοροι, αλλά το δηλητήριο ήταν διαχρονικά από τις πρώτες επιλογές και από τις αρκετά σίγουρες ώστε να μην προδοθεί η δράστις. Παρακάτω θα δούμε παρέα ιστορίες διαβόητων γυναικών… δηλητήριο. Μια λίστα από γυναίκες “δαιμονικές”, που όποιος έμπαινε στο στόχαστρό τους δεν είχε καλή κατάληξη!

Η Gulia Tofana

Πρόκειται για μια διαβόητη serial killer που έδρασε στα μέσα του 1600. Η Ρωμαία αισθητικός για πενήντα ολόκληρα χρόνια προμήθευε, γυναίκες που της το ζητούσαν, ένα δηλητηριώδες «φίλτρο» που είχε «ξαποστείλει» εκατοντάδες αρσενικά. Η ιστορία λέει πως το «φίλτρο» περιείχε αρσενικό, μπελαντόνα και μόλυβδο και η δημιουργός του το ονόμαζε «Aqua Tofana» (σ.μ: Νερό της Τοφάνα). Αυτό το νεράκι λοιπόν είχε στείλει σε τόπο χλοερό περί τους 600 άντρες, μέχρι που κάποια στιγμή, μια από τις «πελάτισσες» της λύγισε. Πώς γίνεται σε μερικές ταινίες που κάποιος χαρακτήρας δεν μπορεί τελικά να κάνει το έγκλημα που προγραμμάτιζε; Ετσι έγινε και με την Tofana. Εδωσε το «νερό» της σε μια ρωμαία «πελάτισσα», εκείνη το έβαλε στη σούπα του άντρα της, μόνο που λίγο πριν ο ανυποψίαστος σύζυγος φάει το τελευταίο του γεύμα, εκείνη μετάνιωσε. Πήρε πίσω τη σούπα, παρακάλεσε τον άντρα της να μην φάει, εκείνος ψυλλιάστηκε πως κάτι τρέχει και εκείνη του αποκάλυψε πως τη γλίτωσε παρα τρίχα, και πως στο τσακ θα έτρωγε σούπα με δολοφονικό «φίλτρο». Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε… Οι ρωμαϊκές αρχές συνέλεβαν και βασάνισαν την Tofana, μέχρι που παραδέχτηκε πως εκείνη μαζί με τη μάνα της και την κόρη της βοηθούσαν για δεκαετίες γυναίκες να σκοτώσουν τους άντρες τους. Τελικά, η Guilia Tofana εκτελέστηκε το 1659.

Η Nannie Doss

Αν η Τofana δηλητηρίαζε με παραδοσιακό στυλ, η Nannie Doss σκότωνε και το… ευχαριστιόταν. Η ιστορία λέει πως όταν ομολογούσε τους φόνους που έκανε στην αστυνομία, γέλαγε μέχρι δακρύων. Η Doss κατηγορείται για 11 δολοφονίες μεταξύ του 1920 και 1954. Σκότωσε δυο από τα παιδιά της, δυο αδελφές, την μητέρα της, την πεθερά της, τον ανηψιό της και 4 από τους συζύγους της! Ο πρώτος σύζυγος, ο Charlie Braggs, γύρισε μια μέρα από τη δουλειά και βρήκε τα δυο από τα παιδιά τους νεκρά στο πάτωμα της κουζίνας. Η Doss του είπε πως τα δηλητηρίασε κατά λάθος (!) αλλά ο άντρας της δεν την πίστεψε (αναρωτιέμαι γιατι…). Ένα χρόνο μετά ο Braggs έφυγε με άλλη γυναίκα και την παράτησε (το ότι κάθησε μαζί της ακόμα έναν χρόνο είναι η είδηση!) Η Doss ρίχτηκε αμέσως στην αναζήτηση νέων συντρόφων. Η γυναίκα ονειρευόταν ρομαντικά ειδύλλια και λογοτεχνικούς έρωτες αλλά οι άντρες που έβρισκε ηταν αλκοολικοί, γυναικάδες και συχνά βίαιοι. Δολοφόνησε τον δεύτερο άντρα της, που την έδερνε και τη βίαζε, με συνοπτικές διαδικασίες, βάζοντας ποντικοφάρμακο στο ουίσκι του. Τους επόμενους άντρες της τους «ξέκανε» με αρσενικό, έπνιξε μια πεθερά της στον ύπνο της, και γενικότερα η Nannie δεν σταματούσε σε ο,τιδήποτε την ενοχλούσε. Μετά τη δολοφονία του τελευταίου άντρα της, όπου κατά την νεκροψία βρέθηκε στο σώμα του μεγάλη ποσότητα αρσενικού, η γυναίκα συνελήφθη και το δικαστήριο της επέβαλλε ισόβια κάθειρξη. Επειδή ήταν γυναίκα «γλίτωσε» τη θανατική ποινή. Τελικά η Doss πεθανε από λευχαιμία σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα το 1965.
https://youtu.be/UAjw2fJHnpQ

Tillie Klimek

H “Μικρή Πολωνέζα”, όπως την φώναζαν στο Σικάγο ήταν μια από τις καλύτερες μαγείρισσες της περιοχής. Ηταν όμως και θεότρελη! Η τουλάχιστον έτσι ισχυριζόταν η ίδια. Η Tillie προέβλεπε «μυστηριωδώς» τους θανάτους ανθρώπων που της «την έσπαγαν» και (μαντέψτε!) έπεφτε μέσα. Προέβλεψε ακόμα και τον θάνατο του σκύλου του γείτονα… Δυστυχώς κανείς δεν σκέφτηκε πως οι προβλέψεις της ήταν τόσο ακριβείς επειδή ήταν η ίδια η δολοφόνος. Η μέθοδός της ήταν ενδιαφέρουσα: Η Tillie έφτιαχνε ένα πεντανόστιμο μαγειρευτό. Και μέσα σε αυτό το ακαταμάχητο φαγητό έβαζε αρσενικό. Τέσσερις από τους άντρες της πέθαναν τρώγοντας από τα χεράκια της, το ίδιο και ο σκύλος του γείτονα! Κάθε φορά που κάποιος άντρας της πέθαινε, εκείνη εισέπραττε την ασφάλεια ζωής του. Η αρχή του τέλους έγινε όταν ο τελευταίος άντρας της, ο Anton, λίγο μετά που υπέγραψε ασφάλεια ζωής, άρχισε να βλέπει μεγάλη επιδείνωση στην υγεία του. Ο αδελφός του, τον πήγε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, επειδή υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Εκεί ανακάλυψαν ότι ο Anton δηλητηριαζόταν με αρσενικό, το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία και η Tillie συνελήφθη. Μαντέψτε τι ετοίμαζε για δείπνο εκείνη τη μέρα… Το φημισμένο μαγειρευτό της! Τελικά η Tillie καταδικάστηκε σε ισόβια, χωρίς ωστόσο ποτέ να ομολογήσει καμία από τις δολοφονίες. Σε τέσσερα χρόνια, λένε πως δηλητηρίασε 13 ανθρώπους (και τον σκύλο). Από αυτούς, μόνο οι έξι γλίτωσαν.
https://youtu.be/gec451FI6hQ

H Zsuzanna Fazekas

Στην ήσυχη ουγγρική πόλη Nagyrév, η Zsuzsanna Fazekas βρέθηκε να ηγείται ομάδας γυναικών που δηλητηρίασαν περί τα 300 άτομα. Η Fazekas έφτασε στην Nagyrév το 1911. Ο άντρας της εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και η καταγωγή της παραμένει άγνωστη. Όμως στην πόλη χρειάζονταν γιατρό και εκείνη είχε εμπειρία ως μαμή και πολύ καλές συστάσεις. Γρήγορα η γυναίκα έγινε από τα πλέον σεβαστά πρόσωπα της πόλης. Ηταν η εποχή που οι άντρες επέστρεφαν σπίτι τους από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μετατραυματικό στρες τότε ήταν άγνωστη λέξη και αρκετές γυναίκες, βλέποντας τους άντρες τους να επιστρέφουν αλλαγμένοι μετά τη φρίκη του πολέμου εξέφραζαν φόβους για τη διανοητική τους κατάσταση. Όταν λοιπόν ρώταγαν επ΄αυτού τη Fazekas, εκείνη είχε έτοιμη τη λύση: αρσενικό. Η Fazekas παρότρυνε αρκετές γυναίκες να «λυτρωθούν» δηλητηριάζοντας τους άντρες τους και σε συνεργασία με μια άλλη γυναίκα, τη Susi Oláh «μαγείρευαν» την αιτία θανάτου στα επίσημα πιστοποιητικά. Η Oláh δεν ήταν καθόλου αμέτοχη των εγκλημάτων. Και εκείνη είχε δηλητηριάσει, τον κατά πολύ μεγαλύτερο άντρα της, όταν ήταν 18 ετών. Δεν είναι σίγουρο πως τελικά ανακάλυψαν τις δύο γυναίκες, αλλά όταν η αστυνομία ήταν έτοιμη να συλλάβει τη «δολοφονική» μαμή εκείνη ήταν ήδη νεκρή. Εικοσιέξι γυναίκες συνελήφθησαν με την κατηγορία της δολοφονίας των συζύγων τους και δύο από αυτές εκτελέστηκαν μετά από δίκη.
https://youtu.be/_-qhDgGO8IQ

Περισσότερες ιστορίες γυναικών… δηλητήριο, θα βρείτε εδώ:
www.novelsuspects.com/articles/meet-the-woman-who-killed-over-600-men-giulia-tofana
https://historyofyesterday.com/death-by-arsenic-615ca16f90db
https://thoughtcatalog.com/jeremy-london/2019/07/15-women-who-poisoned-their-husbands
www.historiamag.com/5-infamous-female-poisoners
https://listverse.com/2021/05/04/top-10-women-poisoned-their-husbands

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες