Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Graphic Stories – Γραφιστορίες

Το βιβλίο – λεύκωμα Graphic Stories – Γραφιστορίες [Λευκωσία 2019, σ. 256] της σχεδιάστριας οπτικής επικοινωνίας και συγγραφέως Αγγελικής Αθανασιάδη συγκεντρώνει 62 θεωρητικά άρθρα σχετικά με τις Γραφικές Τέχνες και την Οπτική Επικοινωνία, καθώς και 28 συνεντεύξεις σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, και των τεχνών, από το εξωτερικό, την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Γραφιστορίες είναι ένας πλήρης ελληνόγλωσσος “οδικός χάρτης” της σύγχρονης γραφιστικής καθώς περιλαμβάνει κάθε βασική πτυχή της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής. Στόχος της συγγραφέως είναι να μυήσει και να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τη βασική θεματολογία της οπτικής επικοινωνίας και του design, τις σημαντικότερες αρχές, θεωρίες, σχολές, τάσεις και παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή, προκαλώντας όχι μόνο την περιέργειά του, αλλά και αποτελώντας το έναυσμα για περαιτέρω μελέτη και αναζήτηση εκ μέρους του αναγνώστη.
Το βιβλίο διατίθεται για πώληση στην Ελλάδα στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, στο
Parachute Typefoundry – Typeroom, online στο www.graphicstoriescyprus.com ενώ όποιος επιθυμεί να το μελετήσει, αντίτυπο της έκδοσης υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Μουσείου Τυπογραφίας.
Η Αγγελική Αθανασιάδη εργάζεται ως σχεδιάστρια Οπτικής Επικοινωνίας από το 1999. Από το 2009 ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ [Αθήνα, Ελλάδα]. Εργάστηκε µε διαφηµιστικές εταιρίες, ως ελεύθερη επαγγελµατίας, καθώς και σε µεγάλα τυπογραφεία της Αθήνας. Έχει συµµετάσχει με έργα της σε εκθέσεις τέχνης και γραφιστικής σε Ελλάδα, Κύπρο και το εξωτερικό.
Είναι ιδρυτικό µέλος της Ελληνικής Κοινότητας Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας VCDC «Visual Communication Designers’ Club» και µέλος του ∆ιεθνούς Συνδέσµου Εκπαιδευτών Σχεδιασµού C-IDEA. Από το 2016 διοργανώνει το «Behance Portfolio Reviews» στην Κύπρο. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Cyprus Creative Club (Δημιουργικός Σύνδεσμος Κύπρου), που εκπροσωπεί τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Art Directors Club of Europe (ADC*E). Είναι ιδρύτρια και Creative Director του ετήσιου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου «Graphic Stories Cyprus». Το λεύκωµα Graphic Stories – Γραφιστορίες είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα