Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Γραφειοκρατία και αυτοματοποίηση

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να απλουστεύονται με την ψηφιοποίηση, αυτό που λείπει όμως είναι η ανθρώπινη επαφή που ναι μεν σε κάποιες των περιπτώσεων περιέπλεκε τα πράγματα, σε γενικές γραμμές όμως αυτό που πρόσφερε ήταν η κατ’ ιδίαν επαφή αλλά και η διασφάλιση θέσεων εργασίας.
Σήμερα, με την αυτοματοποίηση των πάντων, υπάρχει βέβαια η αποφυγή της ταλαιπωρίας στις ουρές, από την άλλη όμως αυτό που χάνεται είναι η έστω και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες πολυπόθητη ανθρώπινη επικοινωνία.
Κάποιος θα πει πως το ζητούμενο σε αυτή τη χώρα ήταν η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, και είναι σωστό. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δεν εξαρτάται μόνο από την ψηφιοποίηση των δεδομένων αλλά από τη σωστή κατάρτιση των υπαλλήλων που σε τελική ανάλυση τη ζητούσαν διαχρονικά αλλά δεν τους προσφερόταν.
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να γίνει άβουλος ο κάθε υπάλληλος αλλά να ξέρει να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, να μπορεί να βλέπει πέρα από τον τυφλοσούρτη της αυτοματοποιημένης απάντησης.
Και σε τελική ανάλυση, η χαλαρή του στάση απέναντι στους πολίτες και όχι ως το φόβητρο του συστήματος να βοηθά στην ομαλή διεκπεραίωση των υποθέσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα