Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Γραµµατόσηµα µε άρωµα… θάλασσας

Στη σηµαντική και σπάνια υποθαλάσσια ζωή της Ευρώπης είναι αφιερωµένη η φετινή σειρά γραµµατοσήµων EUROPA. Με κοινό θέµα “Υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα”, οι 55 ταχυδροµικοί φορείς-µέλη της PostEurop σχεδιάζουν γραµµατόσηµα που ταξιδεύουν το κοινό στη ζωή που αναπτύσσεται στις θάλασσες, τα ποτάµια, τα ρυάκια και τις λίµνες της Ευρώπης.

Με την ελπίδα ότι τα ευρωπαϊκά γραµµατόσηµα θα συµβάλλουν στην ευαισθητοποίηση γύρω από θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος και των υποθαλάσσιων οικοσυστηµάτων, οι ευρωπαϊκοί ταχυδροµικοί φορείς προσκαλούν τους πολίτες να µπουν στην ηλεκτρονική σελίδα στο: www.europastamps.eu/europa2024 για να θαυµάσουν την υποθαλάσσια βιοποικιλότητα της Ευρώπης και να αναδείξουν µε την ψήφο τους το ωραιότερο γραµµατόσηµο.
Ο on-line διαγωνισµός θα λήξει στις 9 Σεπτεµβρίου και τα αποτελέσµατα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της PostEurop.
Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΤΑ επέλεξαν να συµµετέχουν στο διαγωνισµό µε ένα γραµµατόσηµο που απεικονίζει το Argonauta Argo, ένα είδος θηλυκού χταποδιού το οποίο, για να προστατεύσει τα αυγά του, δηµιουργεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κέλυφος, που µοιάζει µε όστρακο. Στο πλαίσιο της ίδιας Σειράς Γραµµατοσήµων, στην Ελλάδα κυκλοφορεί κι ένα δεύτερο γραµµατόσηµο που απεικονίζει το περίφηµο κέλυφος του γαστερόποδου Pseudotorinia architae.

Τα Ελληνικά Ταχυδροµεία ευχαριστούν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για την παραχώρηση εικαστικού υλικού που συνέβαλε στην έκδοση της Σειράς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα