Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Γνωριμία με τον ερευνητικό σταθμό Φινοκαλιάς για μαθητές από το Κολυμβάρι

Για την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της ενημερώθηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου, που με τις συνοδούς καθηγήτριές τους Μανια Γαρεδάκη (χημικό) και Κατερίνα Μαλαθράκη (γυμνάστρια),επισκέφθηκαν τον Κόμβο εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την κλιματική αλλαγή, του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Φινοκαλιά Λασιθίου.


Οι μαθητές στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Edu4Clima ενημερώθηκαν για την κλιματική κρίση στο κέντρο ενημέρωσης του σταθμού που λειτουργεί στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου του Νοφαλιά, το οποίο αναπαλαιώθηκε και εξοπλίστηκε γι’ αυτό το σκοπό. Πειραματίστηκαν σε ομάδες χρησιμοποιώντας απλοποιημένα μοντέλα που προσομοιώνουν τους μηχανισμούς με τους οποίους ρυθμίζεται το κλίμα στη Γη (με την καθοδήγηση του καθηγητή του Χημικού τμήματος κ. Νίκου Καλιβίτη) και ξεναγήθηκαν στο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικών δεδομένων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Ο σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια σαν κέντρο αναφοράς για το περιβάλλον και το κλίμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έχει κομβικό ρόλο στη συλλογή και των διαμοιρασμό μετρήσεων στην επιστημονική κοινότητα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την κάλυψη του κόστους της μεταφοράς των μαθητών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα