Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

“Γνωριμία” με τον χορό

“Γνωριμία” με τον χορό και την κίνηση έκαναν δεκάδες μαθητές των Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος  Dancing to Connect της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το οποίο συνδιοργάνωσε φέτος η Περιφέρεια Κρήτης.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχίατην περασμένη Κυριακή στην Αθήνα.
Οπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Χανίων, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
Το Dancing to Connect είναι ένα φεστιβάλ χορού για εφήβους, ένας θεσμός τον οποίο εμπνεύστηκε και θεμελίωσε η ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης.
Στο φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πήραν μέρος 5 σχολεία των Χανίων και 5 της Αττικής. Τα σχολεία των Χανίων που συμμετείχαν ήταν τα εξής: 1ο Γυμνάσιο Χανίων, Γυμνάσιο Βρυσών, Γυμνάσιο & ΓΕΛ Βουκολιών, Γενικό Λύκειο Σούδας, 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων.
Επαγγελματίες χορευτές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση βρέθηκαν αρχικά για 10 ημέρες στα Χανιά και δούλεψαν το πρόγραμμα σύγχρονου χορού με τους 100 μαθητές που επιλέχθηκαν από τα 5 σχολεία των Χανίων. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε σχολεία της Κρήτης. Το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών παρουσιάστηκε αρχικά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Παλαιό Τελωνείο Χανίων και την Κυριακή 11 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, Την συμμετοχή των 100 μαθητών από τα Χανιά υποστήριξαν επίσης «οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Αποκόρωνα, η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, η ΑΝΕΚ-Blue Star Ferries, η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – Νερό Σαμαριά, το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Όλο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες