Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Γνωριμία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων για κατοίκους του Αγ. Ιωάννη

Μια ξεχωριστή γνωριμία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων απόλαυσαν κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της “Ιστορικής Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης” (ΙΛΑΕΚ) επισκέφθηκαν το Μουσείο.
Στους κατοίκους μίλησε η αρχαιολόγος και πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Βλαζάκη που στάθηκε ιδιαίτερα στα εκθέματα που εκτίθενται στο Μουσείο και προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της συνοικίας τους Αγίου Ιωάννη.
Αρχικά έγινε μια συζήτηση πάνω στο video που προβάλλεται στην είσοδο του μουσείου για μια σειρά από τοποθεσίες στον Νομό Χανίων που συνδέονται με τα εκθέματα. Έπειτα η κα Βλαζάκη μίλησε για το κτήριο του Μουσείου, πώς προχώρησε η δημιουργία του στον συγκεκριμένο χώρο.
Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στο χώρο της έκθεσης με αναφορές στη δεξαμενή καθαρμών, στην “οικία του φιλάργυρου”, ενώ η κα Βλαζάκη τόνισε πως στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη εκτεινόταν το νεκροταφείο της μινωικής και μυκηναϊκής περιόδου που ξεκινούσε από το σημερινό Εθνικό Στάδιο και αυτό γιατί «τα εδάφη ήταν τέτοια -μαλακός βράχος (κούσκουρας)- που βοηθούσαν ώστε να γίνονται λαξευτοί οι τάφοι. Από
το νεκροταφείο αυτό υπάρχουν πολλά εκθέματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικού Μουσείο Χανίων όπλα, αγγεία ολόκληρα, ειδώλια, κοσμήματα κ.α.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα