Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων

Οι αίθουσες γέμισαν με διηγήσεις, παιδικά χαμόγελα και θετική διάθεση στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο καφέ “Κήπος”, στο θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”, στο ΚΑΜ και αλλού.

Πολύ μεγάλη η προσέλευση στην εκδήλωση παρουσίασης της δουλειάς Χανιωτών συγγραφέων που οργάνωσε το “1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων” στο χώρο του καφέ “Κήπος”.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού ΒιβλίουH συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Αργυρώ Μουντάκη μας επισήμανε πως «το Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων παίρνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις και στα πλαίσια αυτά κάλεσε τοπικούς συγγραφείς να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Είχαμε τη στήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη κάτι που δείχνει την επιτυχία της προσπάθειας, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι μαζευτήκαμε όλοι συγγραφείς και γίναμε μια ομάδα, μια γροδιά».

Το βιβλίο της « Άνοιξη παντού» – Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι (για παιδιά 4-7 ετών) παρουσίασε η κ. Δέσποινα Τζιάκη. «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία μετά την καραντίνα να μπορέσουμε να συναντηθούμε με τα παιδιά . Είναι ολοφάνερο ότι από την πανδημία είχαμε πολλές επιπτώσεις στον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά για αυτό και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία! Η απουσία τους από αυτούς τους χώρους είχε επιπτώσεις στην κοινωνικοποίηση και στις γνώσεις τους» τόνισε η κ. Τζιάκη.

Από τη μεριά της η κ. Δώρα Ανδρεαδάκη παρουσίασε το βιβλίο της “Νεραϊδούλες… γύρω μου!” – Εκδόσεις Διάπλαση (για παιδιά 4-9 ετών) μαζί με την θεατρολόγο κ. Στέλλα Αγιασμένακη, «Ειδικά αυτήν την εποχή την επαφή με το βιβλίο την έχουν ανάγκη και οι μικροί και οι μεγάλοι για αυτό και η ανταπόκριση τους είναι πολύ ενθαρρυντική. Το βιβλίο πάντα βοηθάει να μιλήσουμε για δύσκολα θέματα με πιο έμμεσο τρόπο. Μπορεί η οθόνη να έχει κυριαρχήσει αλλά το βιβλίο “κράτησε” ειδικά μέσα στην πανδημία» δήλωσε η συγγραφέας.

«Η τελευταία γουλίτσα» – Εκδόσεις Sweet Serendipities (για παιδιά 2-4 ετών) το πρώτο βιβλίο που αφορά τον αποθηλασμό των νηπίων της κ. Μαρίνας Πλούμη ήταν το πρώτο που παρουσιάσθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα. «Είναι ένα βιβλίο που πιστεύω ότι το είχε ανάγκη το αναγνωστικό κοινό – οι μητέρες και τα παιδιά- γιατί αποτελεί ένα εργαλείο που βοηθάει την δύσκολη περίοδο του αποθηλασμού» μας είπε η συγγραφέας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στους διοργανωτές για την πρόσκληση και δηλώνοντας τον εντυπωσιασμό της από τον μεγάλο αριθμό συγγραφέων που έχον τα Χανιά. Τέλος στάθηκε στις ανακοινώσεις για το “Φεστιβάλ βιβλίου” επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα