Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Γιορτή Τριών Ιεραρχών στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μπέρμιγχαμ

Με ποιήματα, μουσική και χορούς, εορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες χθες Κυριακή στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος και Απ. Λουκά Μπέρμιγχαμ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Χρήστου Στεφάνου και του Οικονόμου κ. Νικολάου Λουκά Καραφυλλίδη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε σχολική εορτή με ομιλητή τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Οδυσσέα Οδυσσέως. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Χρήστος Γούλας και η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία κ. Βερώνη Ειρήνη.

Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Κοινότητος του Απ. Λουκά Μπέρμιγχαμ, το οποίο αριθμεί στο σύνολο 300 μαθητές, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδια.

Μετά την εορτή ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος συναντήθηκε με τους επισήμους και συζήτησαν για την έλλειψη εκπαιδευτικών στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την αλλαγή νομοθεσίας λόγω Brexit, και συγκεκριμένα τις δυσκολίες παροχής άδειας παραμονής και εργασίας σε εκπαιδευτικούς και κληρικούς.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα σε αίθουσα της Ελληνικής Κυπριακής Εστίας με μουσική και παραδοσιακούς χορούς, όπου απονεμήθηκαν βραβεία και χρηματικά έπαθλα σε αριστεύσαντες μαθητές του Ελληνικού Σχολείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα