Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γιορτή για τα 30 χρόνια διακονίας του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει, ότι με ομόφωνη απόφαση αυτής, θα εορταστεί η επέτειος της συμπλήρωσης τριάντα και πλέον ετών Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Ειδικότερα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, το πρωί της 23ης Αυγούστου 2022 θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Νεκταρίου Φουρφουρά Ρεθύμνης, για την ονομαστική εορτή του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου. Θα συλλειτουργήσουν ο εορτάζων τιμώμενος Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Επισημαίνεται πως τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, θα αναγνωσθεί Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα για την χαρμόσυνη επέτειο και θα προσφερθεί από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, Συνοδικό δώρο ευγνωμοσύνης και τιμητικός Πάπυρος στον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.

Η Ιερά Σύνοδος, τέλος, προσκαλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Άρχοντες του Τόπου και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, να αποδώσουν όλοι μαζί, την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον Τιμώμενο Ιεράρχη της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, εξ αφορμής της 30ετούς και πλέον, επετείου της Αρχιερατείας Αυτού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα