Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Γιορτάστηκε η Ολυμπιακή Ημέρα στα Χανιά

Μία από τις μεγαλύτερες ημέρες στην ιστορία του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων (ΟΑΧ) ήταν η χθεσινή, καθώς φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Ημέρας μετά από επιλογή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε).

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με γνωριμία μικρών αθλητών του ΟΑΧ στα σπορ που καλλιεργούνται στο σωματείο (τένις, επιτρ. Αντισφαίριση, σκάκι, μπάσκετ, άρση βαρών, μπάντμιγκτον, τοιχοσφαίριση) ενώ έγιναν και επιδείξεις από μαθητές.
Μάλιστα, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν διπλώματα, υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε., Τόμας Μπαχ.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του ΟΑΧ, Παναγιώτης Τζινευράκης, ο βουλευτής Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιδήμαρχος Στέλιος Μιχαηλάκης ενώ αναφορά στους Ολυμπιονίκες και τους Olympians έκανε ο τεχνικός του ΟΑΧ Γιάννης Γέροντας. Μίλησε επίσης το μέλος της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Φώτης Καϋμενάκης.

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, ο κ. Καϋμενάκης, σημείωσε ότι η επιλογή από τη ΔΟΕ του ΟΑΧ σημαίνει πάρα πολλά «αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ολυμπιακή Ημέρα γιορτάζεται σε όλες τις χώρες του πλανήτη, μόνο σε επιλεγμένες πόλεις. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τη σημασία να επιλεγούν τα Χανιά. Αυτό έγινε χάρη των προσπαθειών του προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης, Παναγιώτη Τζινευράκη, του Γιάννη Γέροντα, του Νίκου Κλωθάκη και του Γιώργου Ταμπακάκη με εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έγκριση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΟΑΧ, Παναγιώτης Τζινευράκης, τόνισε ότι η χθεσινή ήταν «μια πολύ μεγάλη μέρα για τον Ομιλο, ίσως η μεγαλύτερη μέρα στην ιστορία του, διότι συνδέει το όνομά του με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με το ιστορικό σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ίσως το δυνατότερο και σπουδαιότερο θεσμό στην ιστορία του ανθρώπου. Κάθε τέσσερα χρόνια επιλέγει η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μερικές χώρες και μέσα σε αυτές είναι η Ελλάδα και μέσα στην Ελλάδα είναι ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων που προτιμήθηκε να αντιπροσωπεύσει το ολυμπιακό πνεύμα στις εγκαταστάσεις του. Είμαστε πολύ περήφανοι διότι θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά το Ολυμπιακό Πνεύμα. Δεν είμαστε μόνο ένας Ομιλος ο οποίος επιθυμεί να διδάσκει την δεξιοτεχνία στους αθλητές, στα αγωνίσματα που θέλουν να συμμετέχουν. Θέλουμε να τους διδάξουμε και το ήθος που αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός που δεν είναι άλλο από την ευγενή άμιλλα, από την αγάπη που πρέπει να έχουν προς τον αντίπαλο, την αυτοκριτική, τον τίμιο αγώνα που πρέπει να κάνουν με τον εαυτό τους, την αυτοκριτική που πρέπει να έχουν, την αυτοσυγκράτηση, να δίνουν τις δυνάμεις τους αλλά και την ταπεινότητα που χρειάζεται για να ανέβουν σε υψιπετή επίπεδα».

Ηταν µία εορταστική εκδήλωση διεθνούς εµβέλειας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσµο, ενώ στα Χανιά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ∆ιεθνούς Ολυµπιακής Επιτροπής (∆ΟΕ), της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Εθνικής Ολυµπιακής Ακαδηµίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα