Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Οι γυναίκες και οι άντρες είναι από τον ίδιο …πλανήτη!

Η ρήση “οι άντρες είναι από τον Αρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη” φαίνεται τελικά πως δεν έχει καμία επιστημονική υπόσταση, σύμφωνα με την νευροεπιστήμονα Τζίνα Ρίπον που αναφέρει πως το μυαλό ανδρών και γυναικών είναι ακριβώς το ίδιο.

Σύμφωνα με την επιστήμονα – καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Ashton στο Birmingham, τα στερεότυπα που υπάρχουν σήμερα είναι επίπλαστα, ενώ στην πραγματικότητα την διαφορετικότητα στα …μυαλά ανδρών και γυναικών την προκαλούν τα ερεθίσματα και τα παιχνίδια που μας δίνουν από πολύ μικρή ηλικία.

Η Ρίπον κατέρριψε επίσης στερεότυπα όπως το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να διαβάσουν χάρτες ή ότι οι άνδρες δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία επιστημονική αλήθεια πίσω από αυτά.

Ανδρες και γυναίκες, τονίζει, έχουν πανομοιότυπο μυαλό, αλλά διαφέρουν απλά και μόνο επειδή η κοινωνία ενθαρρύνει τους διαφορετικούς ρόλους.

“Δεν μπορεί κανείς να πάρει ένα μυαλό και να αποφανθεί αν είναι ανδρικό ή γυναικείο. Ολα μοιάζουν”, ανέφερε η Ρίπον και πρόσθεσε: “Υπάρχουν αποδείξεις πως οποιαδήποτε διαφορά είναι ελάχιστη και πως αυτή είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος και όχι της βιολογίας”.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της Telegraph, η επιστήμονας διαφωνεί με το να δίνονται στα παιδιά στερεότυπα που έχουν να κάνουν με το γένος τους. Τα αγόρια έχουν διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με τα κορίτσια και είναι αυτό που αργότερα κάνει τις διαφορές στο μυαλό ανδρών και γυναικών. Παίζοντας με την Μπάρμπι, και όχι με ένα τρένο, για παράδειγμα, διδάσκει το κοριτσάκι μεγαλώνοντας να υιοθετεί “γυναικείες” συμπεριφορές.

Τέλος, η Ρίπον ανέφερε πως το μυαλό, συμπεριφέρεται όπως ακριβώς ο μυς. Οσο πιο πολύ το γυμνάζουμε, τόσο περισσότερο δυναμώνει και λειτουργεί με τον τρόπο που θέλουμε. Αν δηλαδή θέλουμε να μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτοχρονα, πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να κάνει πολλές δουλειές μαζί. Με την συχνή εκπαίδευση, θα τα καταφέρουμε, διατείνεται η νευροεπιστήμονας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα