Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Γιατί όχι; (εκπαιδευτικόν χρονογράφημα)

Απορώ με τους αντιδρούντες στη θεσμοθετημένη διά του νόμου αναμετάδοση (live streaming) των σχολικών μαθημάτων από τις τάξεις των ελληνικών σχολείων! Προς τι οι αντιδράσεις;
Εμ, σας φέρνουμε το ριάλιτι με πρωταγωνιστές τα καμάρια σας, εμ αντιδράτε; Εσείς δεν ξενυχτούσατε στα “big brother” και τα “master chef”; Ιδού λοιπόν που αντί να αγωνιάτε ποιος θα είναι ο “προτεινόμενος” για “έξοδο” από το σπίτι του ριάλιτι, τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχετε ενεργά με αντίστοιχο τρόπο!
Μπορεί για παράδειγμα να συνδέεστε με το δέκατο τρίτο Λύκειο Ηλιούπολης και να παρακολουθείτε σε συνέχειες το Β4 τμήμα! Θα βαθμολογείτε τον καθηγητή που είναι πιο καλοντυμένος, πιο σέξι, πιο στιβαρός και αντίστοιχα θα προτείνετε με βάση τις κινήσεις των παιδιών και τους “προτεινόμενους” μαθητές-μαθήτριες για έξοδο ανά εβδομάδα!
Αν για παράδειγμα ο Γιωργάκης στο προτελευταίο θρανίο φωνασκεί και λοιδορεί ασύστολα την θεολόγο θα μπορεί να αποβάλλεται για ένα χρονικό διάστημα από την τάξη και μετά να επανέρχεται -όπως οι παίκτες του γουότερ πόλο! Την επόμενη βδομάδα η Ποπίτσα εμφανώς και παρακωλύει το έργο τα βιολόγου με συνεχείς άστοχες ερωτήσεις και παρεμβάσεις; Μια εβδομάδα εκτός αιθούσης κατόπιν εννοείται “δημοκρατικής” ψηφοφορίας των τηλεθεατών του ριάλιτι -συγγνώμη του μαθήματος ήθελα να πω!
Αφήστε δε που εξαιτίας της μεγάλης “προσφοράς” τα τηλεοπτικά κανάλια, που διακρίνονται για τις ποιοτικές τους επιλογές θα μπορούν να αγοράζουν σχετικά φτηνά τα “δικαιώματα” των αναμεταδόσεων, αντί να στήνουν τα ίδια αυτά τα ανούσια και λίγο επιτηδευμένα ριάλιτι! Το “mega” μπορεί να έχει το κοπιράιτ του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Γυμνασίου Φαλήρου, ο “ΑΝΤ1” τα δικαιώματα στο 8ο στο Κουκάκι κι εδώ τα δικά μας στην Κρήτη να συνδέονται με το ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού, το 3ο στη Χαλέπα ή το 2ο Ρεθύμνου!
Αντιλαμβάνεστε τις ωφέλειες από όλο αυτό το “κόνσεπτ” -σε άπταιστα ελληνοβαρβαρικά γιάπικα- αφού οι σχολικές μονάδες θα αυτοχρηματοδοτούνται, ώστε να μην παρακαλάνε απ’ το κράτος την προμήθεια χαρτιού φωτοτυπικού ή υγείας, παράλληλα θα ανιχνεύονται ταλαντούχοι μαθητές σε όλους τους τομείς.
Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε και τόσες άλλες “ωφέλειες” από το live streaming των σχολικών μαθημάτων, αλλά επιφυλασσόμεθα!
Εύγε, πάντως στην συμπαθέστατη υπουργό Παιδείας που συνεχίζει την παράδοση του Υπουργείου για πρωτοποριακά και καινοτόμα πλάνα στην εκπαίδευσή μας…

3 Comments

  1. Δεν θα μπορεί ο καθένας από παντού να βλέπει τι γίνεται στην κάθε τάξη, αλλά μόνο οι μαθητές που θα μένουν στο σπίτι θα βλέπουν ακριβώς αυτό που θα έβλεπαν και αν ήταν στην τάξη τους. Και όλα αυτά μόνο ως το τέλος του σχολικού έτους λόγω του προβληματισμού σχετικά με την επιδημία. Που λοιπόν το πρόβλημα; Ίσως στους δασκάλους γιατί θα μπορούν και κάποιοι γονείς στο σπίτι να αξιολογήσουν τη δουλειά που κάνουν. Σε μια κοινωνία που δέχεται σε όλα τα καταστήματα την παρακολούθηση των υπαλλήλων με κάμερες ( κάτι που εγώ κατηγορηματικά το κατακρίνω) περισσεύει σε αυτήν την υπόθεση η υποκρισία.

  2. ERT emergency remote teaching. Με δεδομένο ότι εμβόλιο δεν θα δούμε άμεσα, έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε ένα παιδί που ο μπαμπάς του ας πούμε είναι καρκινοπαθης και δεν θα μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο?Ένα παιδι που ήδη έχει χάσει 4 μήνες μάθημα ? Αν δεν έχει λεφτά για φροντιστήριο που κάνουν όλα σύγχρονη, να πάει να πνίγει δηλαδή? Ποιος το υπογράφει αυτό το άρθρο ? Σας φαίνεται αστείο που όποιος δεν έχει λεφτά στην Ελλάδα, δεν κάνει μάθημα?

  3. Αυτό που στην Ελλάδα κοροιδεύουμε το δικαίωμα του Γιωργάκη να κάνει μάθημα από το σπίτι γιατί ίσως έχει ο ίδιος σοβαρό θέμα κ υγείαςκαι εχουμε ΠΑΝΔΗΜΙΑ ενώ ας πούμε ο George απο ΕΕ/Αυστραλια με αντιστοιχο προβλημα υγειας κάνει κανονικό μάθημα με σύγχρονη από την πρώτη μέρα τζάμπα!!! και ο Μαρκ που οι γονείς του ειναι key workers πάει κανονικά σto σχολείο γιατί δεν υπάρχει κάποιος στο σπίτι δεν μπορώ να το καταλάβω. Να σημειωθεί επίσης, ότι Ο George + o Mark δεν πληρώνoyn “φροντιστηρια” από το δημοτικό μέχρι το λύκειο. Αυτά τα χάλια υπερασπίζεστε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα