Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Γιατί οι άνθρωποι παχαίνουν όσο μεγαλώνουν

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κρατήσουν σταθερό το βάρος τους όσο μεγαλώνουν. Νέα έρευνα στη Σουηδία εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Η μεταβολή λιπιδίων στον λιπώδη ιστό μειώνεται καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος με αποτέλεσμα να παχαίνει πιο εύκολα ακόμα κι αν ασκείται περισσότερο.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τα λιπίδια σε 54 άνδρες και γυναίκες, σε περίοδο 13 ετών. Τα δείγματα που έλαβαν , ανεξάρτητα από τις αυξομειώσεις βάρους των υποκειμένων, ήταν ότι η μεταβολή λιπιδίων στον λιπώδη ιστό μειώνεται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι για πρώτη φορά ότι οι διαδικασίες που γίνονται στον λιπώδη ιστό συμβάλλουν στις αλλαγές βάρους του σώματος με τα χρόνια, με τρόπο που δεν εξαρτώνται από άλλους παράγοντες, όπως αναφέρει ο Πίτερ Άρνερ, καθηγητής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ένας τρόπος για να αυξηθεί η μεταβολή των λιπιδίων είναι η γυμναστική. Η νέα έρευνα, ωστόσο, υποστηρίζει πως για τη διατήρηση του σωματικού βάρους έπειτα από χειρουργείο αφαίρεσης λίπους, η γυμναστική είναι απαραίτητη και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πριν.

Η παχυσαρκία και οι ασθένειες που σχετίζονται με αυτή έχουν γίνει παγκόσμιο πρόβλημα, όπως υποστηρίζει η Κίρστι Σπάλντινγκ, ερευνήτρια στον τομέα της Βιολογίας στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Η συγκεκριμένη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Κομητεία της Στοκχόλμης, το σουηδικό ερευνητικό συμβούλιο, το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, το ίδρυμα Νόβο Νόρντισκ, και το σουηδικό ίδρυμα για τον διαβήτη, όπως αναφέρει το Science Daily

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα