Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιατί δεν αντιμετωπίζεται;

Δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζεται από την υπογράφουσα αλλά και πολλούς άλλους Χανιώτες στα κοινωνικά δίκτυα και “Χ.Ν.” η απαράδεκτη κατάσταση βρωμιάς που επικρατεί στην οδό Δημητρακάκη! Την παράλληλο της Ανδρέα Παπανδρέου, στο κέντρο της πόλης.

• Πρόκειται βέβαια για τη μεγάλη βρωμιά που επικρατεί στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν. Βρωμιά όλων των ειδών. Αλλά υπερτερεί η βρωμιά από κόπρανα σκύλων (και γατών). Υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου. Αλλά ειδικότερα τα πεζοδρόμια από το ύψος της Παλαμά μέχρι και το ύψος της Μητσοτάκη, σχεδόν ανά 2-3 μέτρα είναι γεμάτα κόπρανα σκύλων. Κόπρανα φρεσκότατα με φανερά τα σημάδια από πολλές… γλίστρες. ΄Η και ατόφια! Κόπρανα λίγο ή πολύ ξεραμένα. Που δείχνουν ότι δεν μαζεύονται από την υπηρεσία καθαριότητας. Μαζί –δυστυχώς- και διάφορα άλλα σκουπίδια.

• Ένας δρόμος από τον οποίο περνούν και πολλοί μαθητές για τα σχολεία τους στην Κοραή. Και φυσικά πολλοί πολίτες. Πολλοί από τους οποίους κατοικούν κιόλας εκεί.

• Εκείνο δε που πραγματικά είναι αφόρητο, είναι η δυσοσμία. Μια διάχυτη δυσοσμία παντού σε όλο αυτό το τμήμα του δρόμου. Δηλαδή, εκτός από την οπτική, αισθητική, περιβαλλοντική ρύπανση υπάρχει και η ανθυγιεινή διάσταση. Τα κόπρανα μεταφέρονται μέσω των υποδημάτων μας στα σπίτια και τα αυτοκίνητά μας. Προχθές το μεσημέρι (17-10-20) απαυδισμένη μια και περνώ συχνά από εκεί, αποφάσισα να φωτογραφίσω μερικά “πειστήρια” των κοπράνων (αν και όλοι γνωρίζουν). Λίγο πριν είχα δει να περνά ένας εργαζόμενος του δήμου-εργαλάβου(;) με μια σκούπα κοινή και ένα φαράσι ψηλό σκουπίζοντας τα… πάνω-πάνω σκουπιδάκια. Ουσιαστικά σχεδόν τίποτα δεν μαζευόταν. Τα κόπρανα δεν τα άγγιζε. Πιθανολογώ να χρειάζεται άλλα εργαλεία καθαριότητας. Πιο αποτελεσματικά. Συν πλύσιμο.

• Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνος για τη σωστή καθαριότητα είναι ο δήμος Χανίων. Άλλωστε αυτός ο δρόμος είναι εδώ και καιρό (και χρόνια θάλεγα) γεμάτος κόπρανα (ίσως ο πιο βρώμικος στο κέντρο των Χανίων). Άρα, η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας όφειλαν να έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα. Και να έχουν ήδη βρει τρόπο να τον καθαρίζουν. Καθημερινά αν χρειάζεται.

• Και φυσικά να βάλουν προειδοποιητικές πινακίδες για παραβάτες δεσποζόμενων ζώων που δεν μαζεύουν τα κόπρανα των ζώων τους, ως οφείλουν.

• Η κατάσταση απαράδεκτης βρωμιάς κοπράνων και όχι μόνο, αλλά και αφόρητης δυσοσμίας στον συγκεκριμένο δρόμο είναι ντροπή. Αλλά αποτελεί και ανθυγιεινή εστία για όλη την πόλη. Και πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι δα και καμιά… σπουδή.

• Τι λέει και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει ο δήμος Χανίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;

Γιατί δεν αντιμετωπίζεται τόσο καιρό αυτή η ανθυγιεινή (βρωμο)κολώνια;

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !! ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 1866? ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙΣ , ΚΟΛΛΗΣΕΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.. ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ……

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα