Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Για το στρατόπεδο ‘‘Μαρκοπούλου’’

Κύριε διευθυντά,

τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ διάφορα δηµοσιεύµατα και εκδηλώσεις, σχετικά µε την υπόθεση της τελικής µορφής που θα πάρει το περίφηµο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Έχουν εκφρασθεί εκατοντάδες σκέψεις διάφορων συµπολιτών µας, ο κάθε ένας εκ των οποίων αναφερεται στην τελική µορφή όπως τον βολεύει και θέλει το στρατόπεδο να γίνει.

Μερικοί µάλιστα φοβούνται να µην τους χαλάσει την παρούσα ησυχία τους. Αλλά σήµερα στην πόλη µας, παντού δεν υπάρχει ησυχία.

Καλά θα είναι λοιπόν, οι αρµόδιοι να σκεφτούν την ευκολία, την ησυχία και την εξυπηρέτηση όλης της πόλης των Χανίων.

Όµως, για να αποδώσει το στρατόπεδο και να ησυχάσει κάπως η πόλη των Χανίων, αλλά και να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι, πρέπει να εφαρµοστεί η απόφαση και η πρόταση του µακαρίτη δηµάρχου Κλωνιζάκη Γιάννη που είχε ως εξής:

– Λειτουργικά το Στρατόπεδο πρέπει να γίνει ένας οργανωµένος κόµβος προσωρινής στάθµευσης οχηµάτων, µε όλα τα σύγχρονα µέσα και κατασκευές που απαιτούνται. ∆ηλαδή οικοδόµηση κτισµάτων και περιπτέρων εξυπηρέτησης, κατασκευή χώρων πρασίνου και σκιάστρων µε παγκάκια, χώρων υγιεινής και γενικά ό,τι άλλο χρειάζεται για τη δηµιουργία ενός µοντέρνου χώρου για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ασφαλώς βέβαια αναλαµβάνοντας και το σχετικό κόστος.

– Επίσης, ο ∆ήµος να εφοδιαστεί όσα χρειάζονται για την πόλη µικρά λεωφορεία, που θα καλύπτουν µε σχετικές οδικές γραµµές όλη την πόλη, έτσι ώστε όποιος έχει δουλειά να χρησιµοποιεί το ανάλογο λεωφορείο να πηγαίνει και ξανά να γυρίζει πάλι στη βάση που έχει αφήσει το αυτοκίνητο του.

Έτσι κ. διευθυντά, είχε αποφασίσει ο κ. Κλωνιζάκης και η Επιτροπή, στην οποία είχα την τύχη να συµµετέχω κι εγώ ως αντιδήµαρχος εκείνης της εποχής. Και νοµίζω ότι µε αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγεί η πόλη των Χανίων από το πανδαιµόνιο που γίνεται σήµερα στους δρόµους της.

Αυτά τα γράφω και ας τα λάβει υπ’ οψιν του και ο κ. δήµαρχος, ο οποίος µε το σηµερινό κατασκευαστικό του έργο, αναπλάθει την πόλη και δείχνει ότι ενδιαφέρεται να την κάνει λειτουργικότερη και πιο φιλική στους επιχειρηµατίες, τους απλούς πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης µας.

Με τιµή,
Γιώργος Ξενάκης
τέως δηµ. σύµβουλος και αντιδήµαρχος
τέως αντιπρόεδρος ΕΤΑΝΑΠ – ΣΑΜΑΡΙΑ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα