Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Για το Ιτζεδίν

Κύριε διευθυντά,

το υπερασπίστηκε σθεναρά, πολλές, πάρα πολλές ερωτήσεις για την τύχη του στο Περιφερειακό Συµβούλιο, κάλεσµα για κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις από τη νεολαία µε οµιλίες και συναυλίες εντός του χώρου του µνηµείου ενάντια στην εγκατάλειψη και ερηµοποίηση του, ακόµη και επερωτήσεις στη Βουλή.
Αναφερόµαστε σ’ ένα από τα σηµαντικότερα µνηµεία της σύγχρονης ιστορίας µας και τους αγώνες της ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τη διάσωση του. Τα τελευταία χρόνια έως και 13/9/2023 πάρα πολλές αναφορές στο Περιφερειακό Συµβούλιο από τον Αλέκο Μαρινάκη, στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο από τον Μπάµπη Λουτσέτη και άλλους και επερωτήσεις στη Βουλή στην αρµόδια υπουργό. 14/05/2021 «έχω ενηµέρωση για την πρόσφατη καταστροφή – κατάρρευση ∆ιοικητηρίου – και θα συνεργαστώ µε τους εµπλεκόµενους φορείς για να ληφθούν ΑΜΕΣΑ µέτρα προστασίας για το ιστορικό φρούριο Ιντζεδίν»
……Λ. Μενδώνη…..
…καλά!!!!!
Ο αγώνας αυτός τιµά τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που πραγµατικά µόνο ΑΥΤΗ οργανωµένα, χωρίς ευχολόγια και ταλαντεύσεις, δικαιώνεται ως προς το µισό του αιτήµατος, της παραχώρησης του µνηµείου στον ∆ήµο Χανίων από τα νύχια του ΤΑΙΠΕ∆. Ο αγώνας βέβαια, τώρα πρέπει να συνεχιστεί και µάλιστα εντονότερα, για να µην έχει το µνηµείο την τύχη τόσων άλλων κτηρίων που βρίσκονται στην κατοχή του ∆ήµου.
Η πράξη δείχνει ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ούτε τώρα θα υποχωρήσει, ακόµα και µόνη της αγωνιστικά θα διεκδικήσει τη σωτηρία του ιστορικού µνηµείου και την αξιοποίηση του από το λαό και τη νεολαία.
Η ντροπή για ολόκληρο το νησί από την κατάντια του ιστορικού χώρου πρέπει να σταµατήσει.
Υ.Γ. πολύτιµη προσφορά στην υπόθεση της σωτηρίας του µνηµείου πρέπει να αναφέρουµε τους Περικλή Κοροβέση, Ειρήνη Καλαϊζάκη, Μανόλη Μανούσακα, Σύλλογο Απογόνων Πολιτικών Κρατουµένων Φυλακών Καλαµίου.

Στέλιος Παπαδάκης
καθηγητής


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα