Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Για το Αθλητικό Κέντρο Χαλέπας

Κύριε διευθυντά,

στη Xαλέπα στο οικοδομικό τετράγωνο 1119 έχει χωροθετηθεί έκταση 12 στρεμμάτων για δημιουργία αθλητικού κέντρου.
Η έκταση αυτή βρίσκεται μεταξύ της παλιάς συνοικίας και της νέας ανάμεσα σε κατοικίες. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τις ανάγκες της επειδή:
1.Βρίσκεται στη συνοικία με τα περισσότερα ιστορικά μνημεία της νεότερης Ελλάδας Οικία Βενιζέλου – Ιστορικό μουσείο -Γαλλική Σχολή – προξενεία – πλήθος ιστορικών κατοικιών, μπορούσε να πει ότι μετά τον λόφο ΚΑΣΤΕΛΙ αποτελεί τον δεύτερο Ιστορικό πόλο της Πόλης
2. Βρίσκεται περιτριγυρισμένος από κατοικίες.
3. Είναι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης δίπλα στα ΤΕΙ δίπλα στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και το 10ο Δημοτικό Σχολείο.
4.Βρίσκεται παράπλευρα από την κεντρική οδό Προφ. Ηλία.
Η χωροταξική θέση, η πολιτισμική ταυτότητά της συγκεκριμένης περιοχής συνάδει με χώρους ήπιας ανάπτυξης και εκ των πραγμάτων προσδίδει τέτοια χαρακτηριστικά στην χρήση του παραπάνω ακίνητου
Η αξιοποίηση του ακινήτου απαιτείται να είναι προσαρμοσμένη με τον περιβάλλοντα χώρο και τις ανάγκες της συνοικίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
Οι ανάγκες της περιοχής συνδυάζουν ένα αθλητικό κέντρο που θα συνυπάρχει με χώρο πρασίνου. Το αθλητικό κέντρο να φιλοξενεί δραστηριότητες άθλησης και όχι φιλάθλων. Το αθλητικό κέντρο να απευθύνεται σε πολλούς αθλούμενους και σε διαφορετικά αθλήματα, κανένα άθλημα δεν είναι ανώτερο από το άλλο
Σε ένα χώρο που βρίσκεται στον αστικό ιστό δεν χρειάζεται πολύ μπετόν ούτε και πολλά αυτοκίνητα που θα φορτίζουν τους κατοίκους με ρύπους και οχλήσεις.
Η δημιουργία χώρου πρασίνου περιμετρικά του χώρου άθλησης, στα όρια με τις κατοικίες θα δημιουργεί μια ισορροπία στον χώρο, μια διέξοδο περίπατου σε όλες τις ηλικίες, παιδιά και ηλικιωμένους, θα δίνει μια ανάσα ζωής στους κατοίκους της περιοχής και θα είναι μια ασπίδα απορρόφησης των όποιων οχλήσεων και θορύβων θα δημιουργούνται από τη χρήση του αθλητικού κέντρου.
Είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν προσφέρεται για μονοδιάστατα αθλήματα που συνήθως δημιουργούν οχλήσεις δυσανάλογες των αντοχών του συγκεκριμένου χώρου. Τα μονοδιάστατα αθλήματα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο βρίσκονται έξω από τον αστικό ιστό.
Δεν είναι ένας χώρος για να αναστενάζουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά ένας χώρος προσαρμοσμένος στις πολυδιάστατες ανάγκες άθλησης των πολλών.
Ένας χώρος που θα συνδυάζει την άθληση και τον περίπατο με το πράσινο.
Είναι νέας χώρος των κατοίκων όλης της περιοχής και όλων των ηλικιών
Ένας χώρος της κοινωνίας και όχι νέας χώρος στέγασης οποιαδήποτε εν δυνάμει ιδιωτικών συμφερόντων
Ένας χώρος που δε θα απαξιώνει τις περιουσίες των κάτοικων της περιοχής διπλά από το αθλητικό κέντρο.
Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή και κάθε Δημοτική Αρχή λειτουργεί με βάση τις ανάγκες των κάτοικων της περιοχής και πολύ περισσότερο με βάση τις συνέπειες του όλου εγχειρήματος στην περιοχή, απαλλαγμένη από πελατειακές σχέσεις.
Όπως πληροφορούμαστε το Πολυτεχνείο είναι διατεθειμένο να συμβάλει εφόσον του ανατεθεί από τη Δημοτική Αρχή μελέτη διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου με βάση την καταγραφή των αναγκών των κάτοικων και τη χαρτογράφηση των ηλικιών της περιοχής.

Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής
από το Αθλητικό Κέντρο:
Ανδρέας Τσιριντουλάκης, Μιχάλης Παρασκευουδάκης, Γιώτα Γραμματία, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Ευτύχης Κονταξάκης, Μανώλης Μαμαλουκάκης, Μαρία Κονταξάκη,
Αντιγόνη Μπαλωμενάκη, Ποτενσιανάκης Βαγγέλης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα