Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης

Οι εκλογές της Κυριακής μας αναγκάζουν να θέσουμε μια σειρά ερωτημάτων στους εαυτούς μας αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας.

• Είμαστε ικανοποιημένοι από την διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια;
• Ανταποκρίθηκε σε αυτό που ευαγγελιζόταν πριν τέσσερα χρόνια στα περί ανανέωσης ;
• Ποιο είναι τελικά το συλλογικό όραμα που υπηρέτησε και θα υπηρετήσει σε ενδεχόμενη επανεκλογή της;

Ενδεικτικά αυτά, γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά και θα μπορούσαν να καλύψουν σελίδες ολόκληρες. Διότι πολύ απλά, αυτό που βιώσαμε την τελευταία τετραετία δεν ήταν τίποτε άλλο από μια δημοτική Αρχή που υλοποιεί κατά γράμμα το όραμά ενός δήμου-βιτρίνα που κρύβει καλά τη φτώχεια, την ανεργία, τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, που επιχειρεί να κρύψει «κάτω από το χαλί» την ανυπόφορη καθημερινότητα της πόλης.
Μιας δημοτικής Αρχής που δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας για καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες ζωής, που δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη για μια καλύτερη και ασφαλέστερη σχολική υποδομή, που δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αθλητικές εγκαταστάσεις που θα ανταποκρίνονται στο σήμερα, που δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητά της ανάπτυξης των δημοτικών ενοτήτων, που δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη για μια συνολικότερη πολιτική που δεν θα βάζει στην ζυγαριά του κόστους – οφέλους την ζωή μας και τις ανάγκες μας…
Το παραπάνω είναι ενδεχομένως το πιο κρίσιμο, διότι η ίδια η καθημερινότητα μας αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο, το τί ο καθένας από εμάς θέλει να υπηρετήσει…Επομένως πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν θέλουμε μια δημοτική αρχή που απλά θα εξυπηρετεί τα σχέδια των λίγων ή μια δημοτική αρχή που θα μοχθεί και θα διεκδικεί για τις ανάγκες των πολλών.
Η απάντηση στο παραπάνω είναι ίσως η πιο εύκολη, αρκεί να αναλογιστούμε τι πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τον Δήμο Πατρών, όταν την διοίκηση του δήμου ανέλαβαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η διοίκηση του Δήμου Πατρών και οι παρεμβάσεις που αυτή έκανε, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή, αρκεί να πιστεύει στις δυνάμεις της , αλλά το σπουδαιότερο , αρκεί αυτή να έχει ένα τελείως διαφορετικό συλλογικό όραμα από αυτό που κάποιοι θεωρούν μονόδρομο ,για το πώς μπορεί να διοικηθεί ένας δήμος.
Γνωρίζουμε ότι διεκδικώντας την Δημοτική αρχή, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα μαζί με τους κατοίκους αυτής της πόλης. Έναν αγώνα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα δίκαιο και τίμιο.
Δύσκολο γιατί οι προσπάθειές μας πραγματοποιούνται μέσα από έναν θεσμό που λειτουργεί με τα ασφυκτικά κριτήρια ενός κράτους που είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες μας.
Δίκαιο και τίμιο γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες ΄μας και τις ανάγκες των παιδιών μας, την ποιότητα ζωής μας, την ίδια μας την ζωή και τις διεκδικήσεις μας.
Για εμάς, όμορφη πόλη δεν είναι η πόλη που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο αφιλόξενη για τους κατοίκους και τους εργαζομένους σε αυτή. Για εμάς όμορφη πόλη δεν είναι μια πόλη «βιτρίνα» όπως οραματίζεται η σημερινή δημοτική Αρχή.
Καλούμε τον κάθε πολίτη να κλείσει τα αυτιά τους στις “σειρήνες” που απλά θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο του, να αρνηθεί να γίνει μέρος στα όποια πολιτικά παιχνίδια παίζονται στο παρασκήνιο και να συστρατευτεί σε αυτό τον δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα.
Η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Λουτσέτη, θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των πολλών.
Ήρθε η ώρα να τους χαλάσουμε τα σχέδια…

*Ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα