Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Για τις εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κύριε διευθυντά,
Στηρίζω – ψηφίζων – ταξική ενότητα:
• Γιατί οι συνάδελφοι μας ξενοδοχοϋπάλληλοι που το απαρτίζουν είναι προβεβλημένοι όχι μόνο για τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους περισσότερους από εμάς αλλά κυρίως για την θέση που έχουν πάρει κατά καιρούς μέσα στους χώρους δουλειάς τους. Διεκδικώντας, από τα πιο μικρά μέχρι τα περισσότερα. Όχι μόνο για τους ίδιους. Όπως για παράδειγμα οι συναδέλφισσες καμαριέρες που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας και που δώσανε την μάχη ενάντια στον ξενοδόχο που τις έβαζε να κάνουν απλήρωτες υπερωρίες και να δουλεύουν 12ωρα και κερδίσανε τη μάχη.
• Γιατί δεν φοβήθηκαν να στοχοποιηθούν μπροστά στην ανάγκη να βγει μπροστά, να αναδειχθεί η αδικία που και στο νομό μας χρόνια τώρα, όχι μόνο με την τωρινή κυβέρνηση, μα και με τις προηγούμενες διογκώνεται μα δεν μένει με κάθε τρόπο αναπάντητη. Όλος αυτός ο πλούτος. Όλα αυτά τα αμύθητα εντελή έσοδα από τον τουρισμό γιατί να γυρνούν σε μας που τον παράγουμε με την μορφή ψίχουλων;

Στηρίζω τους συναδέλφους μας μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας γιατί…
• βρίσκονται δίπλα σε κάθε κάλεσμα για συλλογική δράση των υπόλοιπών σωματείων όπως και του Σωματείου Επισιτισμού που είμαι πρόεδρος, παρότι ξενοδοχοϋπάλληλος.
• Γιατί έχουν βρεθεί δίπλα στο Σωματείο Επισιτισμού στις περισσότερες από τις δράσεις μας, από την αρχή της νέας (τότε) οικονομικής κρίσης τα τέλη του 2019, που όμως δεν άγγιξε τη βιομηχανία του τουρισμού η οποία ακόμα και την περίοδο την πανδημίας είχε κέρδη. Την ίδια ώρα που ταξικά προσανατολισμένα σωματεία στο νόμο αγωνιζόμασταν μπαίνοντας μέσα σε μια ακόμα δίνη για εμάς τους εποχικά κυρίως εργαζόμενους, που πλειοψηφούμε κιόλας στο νόμο.
• Γιατί δίνουν τη μάχη για τον καθένα από εμάς, που δεν παίρνει το επίδομα σχολής, το επίδομα γάμου, το επίδομα στολής και παπουτσιών. Που του κρατούν χρήματα για την οποία σίτιση. Που αναγκάζουν τους μάγειρες να φέρνουν στην εργασία τα δικά τους ακονισμένα μαχαίρια. Που κουρελιάζουν τους όρους της ΣΣΕ. Όλα αυτά δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν κάτι φυσιολογικό, σαν κάτι που δεν αλλάζει.
Γνωρίζω φίλες και φίλοι πως χωρίς συλλογικό αγώνα χωρίς οργάνωση χωρίς συμπόρευση με δυνάμεις που έχουν δείξει πανελλαδικά πως αταλάντευτα πρέπει να αγωνιζόμαστε για να καλύψουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με πρωτοπόρους, αγωνιστές ,από το συνδικάτο της Αθήνας, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, από αυτό της Σαντορίνης που δε διστάζουν να εκτεθούν, που οργανώνουν τους συναδέλφους τους, και έχουν κατακτήσεις υπέρ του κλάδου.
Όλα αυτά τα σωματεία και άλλα ακόμη λειτουργούν κόντρα στην γραμμή της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, που έχει αλλεργία στην ταξικά οργανωμένη πάλη. Όλα αυτά τα σωματεία μαζί με πολλά άλλα συγκροτούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) που βάζει μπροστά της ανάγκες των εργαζομένων και δίνει πολύμορφους αγώνες για την ικανοποίησή τους.
Να γιατί άνθρωποι, συνάδελφοι μας, (όχι απλά φίλοι), κουμπάροι, προϊστάμενοι, πρέπει να βρεθούν μέσα στο νέο διοικητικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων του νόμου μας. Που να βάζουν εμπόδια στη δυνατότητα που έχουν δώσει χρόνια τώρα όλα κόμματα που ψήφισαν μνημόνια. Όλους αυτούς τους πολιτικούς που ψήφισαν πέρσι το Ιούνιο την ταφόπλακα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά εν γένει δικαιώματα μας, μέσα από το λεγόμενο νόμο έκτρωμα του Χατζιδάκη.
Γιατί έρχεται δύσκολος χειμώνας όπως γράφουν κάποιοι στο fb με διάθεση χιουμοριστική.
Έλα όμως που όταν δεν έχεις δυνατότητα για ταμείο ανεργίας ελλειψη όλων των προϋποθέσεων και όντας εποχικά εργαζόμενος δεν ζεις. Ή στην καλύτερη την βγάζεις μέχρι τον Ιανουάριο μετά τι; Ως τον Μάη, Ιούνη…
Συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι,
τώρα είναι η ώρα. Δυνατό, μαχητικό, μαζικό, Σωματείο θέλουμε. Να μας δίνει λογαριασμό. Να παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς, σε παλιούς και νέους. Σε δικαιώματα. Δεν στενεύω, δεν στενεύουμε άλλο το ζωνάρι.!!! Την 9η Νοεμβρίου έχουμε απεργία. Πανελλαδική, πανεργατική!
Καλώ τη νέα διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων από κοινού και όχι διαλέγοντας μοναχικούς δρόμους να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας στο νόμο. Να είναι η 9η Νοεμβρίου το εφαλτήριο για τη μαχητική διεκδίκηση της υπογραφής των όρων της νέας τοπικής ΣΣΕ με την Ένωση ξενοδόχων του νόμου μας. Για επίδομα ανεργίας όλο το διάστημα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για φθηνά τρόφιμα και ενέργεια για όλους, για να μην πληρώσουμε εμείς άλλη μια φορά την κρίση τους.
Μέσα από την καθολική συμμέτοχη μας στην απεργία αυτή να δώσουμε το μήνυμα σε όλους τους εργοδότες. Δεν μας ζουν, εμείς τους ζούμε εμείς τους βγάζουμε την δουλειά και τα κέρδη. Δεν μας αρκούν τα χτυπήματα στην πλάτη. Δυνατό Σωματείο σημαίνει ικανό διοικητικό συμβούλιο. Πάμε να το δυναμώσουμε.
Καλώ όλα τα μέλη να προσέλθουν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και να συμμετέχουν αυτοπροσώπως στην εκλογική διαδικασία. Μακριά από τις λογικές των ψηφιακών εκλογών. Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες πρακτικές που δεν διασφαλίζουν το αδιάβλητο τόσο σοβαρών διαδικασιών όπως οι αρχαιρεσίες ενός Εργατικού Σωματείου. Ίσως, του μεγαλύτερου σε όγκο εργαζομένων στο νόμο μας. Κάνεις δεν μπορεί να μας διασφαλίσει που θα μπορούσαν τόσο σοβαρά προσωπικά στοιχεία να καταλήξουν, ακόμα και από κάποιο λάθος.
Ψηφίζουμε στο Εργατικό μας Κέντρο. Το κρατάμε ζωντανό!!!! Δυναμώνουμε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων.
Με την παράταξη της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Ιωσήφ Αποστολάκης,
ξενοδοχοϋπάλληλος, αρχιμάγειρας (σεφ), πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού νομού Χανίων και από το 1999, εκπαιδευτικός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα