Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Για προβλήματα των οινοποιών ενημερώθηκε ο Γιώργος Σταθάκης

Για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοποιοί του νομού, όπως ο κατακερματισμός και η μικρή έκταση των αμπελώνων, οι δυσκολίες επέκτασης των επιχειρήσεων και η ελλιπής κρατική παρέμβαση για την προώθηση των εξαγωγών και συζήτησε για τις προοπτικές του κλάδου, ενημερώθηκε ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισκέφτηκε σήμερα τα οινοποιεία Καραβιτάκη και Μανουσάκη και συναντήθηκε με τους κ.κ. Μανώλη Καραβιτάκη (ιδρυτή του ομώνυμου οινοποιείου), Νίκο Καραβιτάκη (Πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών Χανίων-Ρεθύμνου) και Κωστή Γαλάνη (οινολόγο του οινοποιείου Μανουσάκη).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαπίστωσε τη μεγάλη πρόοδο των τοπικών επιχειρήσεων, τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική παρουσία τους στην Αγορά, την εντυπωσιακή αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι συνομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη στενότερης διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με την εστίαση και τον τουρισμό (μέσω και της ανάδειξης του ρόλου των «δρόμων του κρασιού» στην αύξηση της επισκεψιμότητας των χανιώτικων οινοποιείων και συνακόλουθα της ενδοχώρας του νομού), προώθησης των εξαγωγών με κρατική στήριξη, αλλά κι επέκτασης στην υπόλοιπη Ελλάδα με έμφαση στις τοπικές ποικιλίες. Τονίστηκε μάλιστα, πως με συντονισμένες προσπάθειες και συνεννόηση με όσους εμπλέκονται στη διάθεση και προώθηση του κρασιού, αυτό μπορεί να καταστεί σημαντικό μέσο πολύπλευρης ανάπτυξης του νομού και του νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα