Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Για περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας μας κάνει λόγο το ΜέΡΑ 25

Το ΜέΡΑ 25, με ανακοίνωσή του, ζητά την ακύρωση των αντι-περιβαλλοντικών νόμων (4685/2020 & 4688/2020). Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τονίζει ότι βρίσκει τη χώρα μας «να ασφυκτιά μέσα σε ένα κλοιό που δημιουργούν μια σειρά φαραωνικές επενδύσεις ορισμένες εκ των οποίων έχουν βαπτιστεί «πράσινες», σε συνδυασμό με σειρά ψευδεπίγραφων περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών νόμων, η μεθόδευση των οποίων κορυφώθηκε μέσα στην πρόσφατη καραντίνα».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι εγκαταστάσεις ΑΠΕ με καταστροφικό για το περιβάλλον σχεδιασμό, εξορύξεις σε στεριά και θάλασσα, οικοπεδοποίηση όλων των φυσικών τοπίων – από την ενδοχώρα και τα νησιά έως την θάλασσα και τον πυθμένα της – στο όνομα της καθ όλα ευάλωτης στις περιβαλλοντικές κρίσεις τουριστικής ανάπτυξης, είναι οι νέοι παράγοντες που θα προστεθούν στους ήδη υφιστάμενους, που δυστυχώς εντείνουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας μας και κατ επέκταση την ποιότητα ζωής όλων μας.

Εν τω μεταξύ, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ 25, ενώ η Κλιματική Κρίση καλά κρατεί (αίτια: ορυκτά καύσιμα, αποψίλωση δασών, διατροφική συμπεριφορά), η ΕΕ αντιμετωπίζει την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων με οικονομικά ψίχουλα και με …χρονοδιαγράμματα. Το ΜέΡΑ25, κάνει γνωστό ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5 Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 18:00, στη Βουλή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες