Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Γερμανία: Μέτρα για τους πρόσφυγες εν όψει χειμώνα ζητούν οι οργανώσεις αρωγής

Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν ότι η Ευρώπη δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα απαραίτητα μέσα για να προστατεύσει τους πρόσφυγες από τις καιρικές συνθήκες, την ώρα που πλησιάζει ο χειμώνας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Zeit ακόμη και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία δεν κρίνονται επαρκή.
Πολλές οργανώσεις αρωγής καλούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των προσφύγων και των μεταναστών ενόψει του χειμώνα. Ήδη πολλοί άνθρωποι περιπλανώνται μέσα στο φθινοπωρινό κρύο στην Ευρώπη χωρίς φαγητό και ιατρική περίθαλψη, δήλωσε ο Καρλ Κοπ αρμόδιος για την Ευρώπη της οργάνωσης Pro Asyl.
Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος τους επόμενους μήνες πολλοί πρόσφυγες να παγώσουν στον δρόμο από τα Βαλκάνια προς τη δυτική Ευρώπη. «Οι άνθρωποι είναι ήδη εξασθενημένοι. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τον χειμώνα, θα πρέπει να αναμένουμε πολλούς νεκρούς», τόνισε ο Κοπ.
Το στέλεχος της Pro Asyl ζήτησε να καταβληθεί μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια ώστε να προετοιμαστούν οι χώρες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες τον χειμώνα παρέχοντάς τους αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και ιατρική περίθαλψη.
«Πρέπει να μην επιτρέψουμε αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν μια οδύσσεια τον χειμώνα», υπογράμμισε ο Κοπ.
Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Μπάμπαρ Μπάλοχ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο Μπάλοχ βρέθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στα Βαλκάνα, στον δρόμο στην Ουγγαρία, τη Σερβία και την Κορατία όπου εθελοντές διανέμουν κουβέρτες και πλαστικά κλινοσκεπάσματα.
«Όταν ολόκληρες οικογένειες κοιμούνται στο ύπαιθρο θα αρρωστήσουν τα παιδιά», εξήγησε ζητώντας την υποστήριξη των πολιτικών.
Και η Γερμανία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις με την έλευση του χειμώνα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε σκηνές.
«Αυτή τη στιγμή η Γερμανία δεν είναι προετοιμασμένη», προειδοποίησε ο Κοπ, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα σε επίπεδο κρατιδίων και κοινοτήτων ώστε να βρεθούν χώροι διαμονής.
Και ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Ζητάμε από το ομοσπονδιακό κράτος, τα κρατίδια και τις κοινότητες να φροντίσουν για καταλύματα ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει αυτή τη στιγμή 300 έκτακτα καταφύγια, μεταξύ αυτών και μερικούς καταυλισμούς με σκηνές, για 86.000 πρόσφυγες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα