Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Γενοκτονία… “Τα ύστερα του κόσµου”!!!

Ο εκτοπισµένος άµαχος πληθυσµός των Παλαιστινίων στη Ράφα δέχθηκε ακατάπαυστα χτυπήµατα απ’ τους Ισραηλινούς εισβολείς και από βοµβαρδισµούς σε πολλές περιοχές της πόλης, όπου τα άρµατα µάχης του στρατού κατέλαβαν το κέντρο της. Απ’ το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιµένει ώστε οι όροι του να πληρωθούν πριν από την εφαρµογή µιας… µόνιµης κατάπαυσης του πυρός». Οι όροι µεταφράζονται σε “καταστροφή της Χαµάς και σε απελευθέρωση των οµήρων”.

Οι πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Γάζας, εν συνόλω 945.000 που έσπευσαν να σωθούν στη Ράφα, τώρα την εγκαταλείπουν. Επισήµως έχει ανακοινωθεί ότι έως τώρα σ’ αυτόν τον πόλεµο έχουν σκοτωθεί 36.170 Παλαιστίνιοι, 81.500 είναι τραυµατίες και 11.000 αγνοούνται κάτω απ’ τα ερείπια που δυσκολεύεται η περισυλλογή τους. Γι’ αυτούς τους πρόσφυγες υπάρχει ως µοναδική διέξοδος διαφυγής µία ζώνη µήκους 14 χλµ. στα σύνορα Γάζας µε Αίγυπτο, που φρουρείται επτασφράγιστα και έχει κηρυχθεί από Μ.Κ.Ο. που έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τους πρόσφυγες ως µια “ζώνη λιµού”.

Η καταστροφή που επισυµβαίνει στη Γάζα δεν περιγράφεται µε λόγια. Κανείς δεν µπορεί να επιβληθεί στον Ισραηλινό πρωθυπουργό που η µόνη µέριµνά του είναι η “πολιτική της επιβίωσής του” να προβεί στον τερµατισµό των εχθροπραξιών µε παράλληλη πίεση την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσωπικά ζήτησε εκεχειρία µερικών εβδοµάδων, ώστε ν’ απελευθερωθούν οι όµηροι. Κορυφαίος σύµβουλος του Νετανιάχου σε συνέντευξη του στη Sundαy Times είπε «…οι ισραηλινοί όροι της απελευθέρωσης των οµήρων και της καταστροφής της Χαµάς ως γενοκτονικής, τροµοκρατικής οργάνωσης, δεν έχουν αλλάξει».

Συµφώνησαν µε τον Αµερικανό πρόεδρο η Γαλλία, η Βρετανία και η Χαµάς, καθώς και η ισραηλινή αντιπολίτευση, η οποία προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση Νετανιάχου, καλώντας τον «να εξετάσει την πρόταση Μπάιντεν». Λεκτική µόνον η επέµβαση του Αµερικανού προέδρου, αλλά δεν κάνει τίποτα να σταµατήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, αφού η πολεµική βιοµηχανία των ΗΠΑ συνεχίζει να εξοπλίζει το Ισραήλ µε πάσης φύσεως υλικό για τον µη τερµατισµό του πολέµου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα