Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Γενικόλογα – προφάσεις για τον Κήπο

Με γενικόλογα, επιχείρησε ο δήμαρχος Χανίων ν’ αποφύγει την απάντηση σε ερωτήσεις που του έγιναν χθες αναφορικά με την ανάπλαση στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.
Στο γιατί δεν αξιοποιήθηκε η πρόταση Παυλάκη (master plan όπως έγραψαν τα “Χ.ν.” κι όχι “μελέτη” όπως επιχείρησε να… χρεώσει στον δημοσιογράφο ο δήμαρχος), ο κ. Σημανδηράκης απάντησε ότι ήθελε πολλά στάδια και χρήματα ακόμα για να γίνει μελέτη. Αγνοώντας την διαβεβαίωση της οικογένειας Παυλάκη, ότι αν το ζητούσε ο Δήμος Χανίων θα αναλάμβανε την πλήρη εκπόνηση μελέτης, όπως ήταν επιθυμία του αείμνηστου μηχανικού.
Υποστήριξε ακόμα ότι το σχέδιο του Δήμου βασίστηκε στην πρόταση Παυλάκη. “Ξεχνώντας” όμως, ότι στον πυρήνα της πρότασης του αείμνηστου μηχανικού ήταν ο εξωραϊσμός του χώρου των αιγάγρων, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της κρητικής πανίδας.
Είπε βέβαια και για το… καλό παράδειγμα στη νέα γενιά. Αλήθεια, είναι καλό παράδειγμα η διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων της πόλης και κακό η φιλοξενία μερικών αιγάγρων σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με σεβασμό στους κανόνες ευζωίας; Μάλλον κοροϊδευόμαστε.
Μέσα σε όλα τ’ άλλα, ξεχνάμε και την πολυδιαφημισμένη ενοποίηση του Κήπου με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Και πώς να γίνει άλλωστε ενοποίηση, αφού αφενός έχουν μετατρέψει τον δρόμο του ρολογιού (Πλουμιδάκη) σε πάρκινγκ λεωφορείων (να δούμε το καλοκαίρι τι θα δούμε εκεί…), αφετέρου αν προχωρήσει το σχέδιο με την πεζοδρόμηση της Τζανακάκη, θα είναι απαραίτητη η κάθετη αυτή οδός για την εκτροπή των οχημάτων.
Κινήσεις δυστυχώς χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με τον κ. Σημανδηράκη να σπεύδει να… μοιράσει την ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικαλούμενος την «ευρύτατη στήριξη της πλειοψηφίας».
Βέβαια πολύ καλά έκανε, γιατί για αρκετούς ήταν ίσως βολικό να “χρεώνονται” μέχρι σήμερα τα πάντα στην παράταξη Σημανδηράκη, η οποία από μόνη της δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία να περάσει τίποτα από το δημοτικό συμβούλιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα