Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

“Γεύσεις Κρήτης” με κάστανα ψητά, φουρνιστά και γλυκό

Η εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης των “Χανιώτικων νέων” Γεύσεις Κρήτης την εβδομάδα αυτή βρέθηκε στην γιορτή καστάνου στο Ελος των Εννιά Χωριών Κισάμου. Το κάστανο ως προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, γίνεται ψητό, φουρνιστό, ακόμα και βραστό. Σε όλες τις μορφές του είναι πεντανόστιμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κουνέλι με κάστανα που μαγείρεψε για την εκπομπή μας στο Ελος η νοικοκυρά Αγαθή Κυριτσάκη – Φρυτάκη και προβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Στη γιορτή του καστάνου, λοιπόν, θα δείτε εκτός των καθιερωμένων ομιλιών, εικόνες από τις ψησταριές και τους φούρνους με κάστανα. Κοπέλες να μοιράζουν κάστανο γλυκό, αλλά και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ελους σε μια μικρή πολύ ωραία θεατρική παράσταση, που προσποιούμενες τις νοικοκυρές παρουσίασαν συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με κάστανο. Η συνέχεια στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες