Μουσείο Τυπογραφείας

“Γεύσεις Κρήτης” με κάστανα ψητά, φουρνιστά και γλυκό

27bΗ εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης των “Χανιώτικων νέων” Γεύσεις Κρήτης την εβδομάδα αυτή βρέθηκε στην γιορτή καστάνου στο Ελος των Εννιά Χωριών Κισάμου. Το κάστανο ως προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, γίνεται ψητό, φουρνιστό, ακόμα και βραστό. Σε όλες τις μορφές του είναι πεντανόστιμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κουνέλι με κάστανα που μαγείρεψε για την εκπομπή μας στο Ελος η νοικοκυρά Αγαθή Κυριτσάκη – Φρυτάκη και προβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Στη γιορτή του καστάνου, λοιπόν, θα δείτε εκτός των καθιερωμένων ομιλιών, εικόνες από τις ψησταριές και τους φούρνους με κάστανα. Κοπέλες να μοιράζουν κάστανο γλυκό, αλλά και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ελους σε μια μικρή πολύ ωραία θεατρική παράσταση, που προσποιούμενες τις νοικοκυρές παρουσίασαν συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με κάστανο. Η συνέχεια στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.