Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γαύδος: Υποτροφίες σε δύο μαθητές του νησιού από το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», μαζί με άλλες ακριτικές νήσους, περιέρχεται η Γαύδος.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με βάση την απόφαση του Δ.Σ. ο «Παρνασσός» προτίθεται να προβεί σε ενίσχυση των ακριτικών νησιών της χώρας μεταξύ των οποίων και η Γαύδος. Έτσι στη Γαύδο θα διατεθούν από το επόμενο σχολικό έτος δύο υποτροφίες μαθητών.

Με αφορμή μάλιστα Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου ο Φιλολογικός Σύλλογος απέστειλε δύο τάμπλετ για ισάριθμους μαθητές του νησιού, τα οποία παραδόθηκαν στην δήμαρχο, Λίλιαν Στεφανάκη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο «Παρνασσός» έχει ιδρύσει την Εφορεία Κρήτης, με έφορο το επίτιμο μέλος του και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ιωάννη Ε. Πυργιωτάκη, πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Θέλομε να συγχαρούμε τον πρόεδρο του «Παρνασσού», καθηγητή κ. Βασίλη Κωνσταντινόπουλο και όλο το Δ.Σ. για την αξιέπαινη αυτή πράξη τους και βεβαίως να συγχαρούμε επίσης τον κ. Ιωάννη Ε. Πυργιωτάκη, τόσο για την πρόταση να περιληφθεί η Γαύδος στις υποτροφίες όσο για τις τιμητικές διακρίσεις που επάξια του απονεμήθηκαν», τονίζουν οι Γαυδιώτες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα