Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Γαστρονομικό ταξίδι στη Χαλέπα

Μια tarte flambe και ένα croissant millefeuille για τη Γαλλική Σχολή, ένα αβοκάντο με προμυζένιο ψωμί και γαρίδες για τα Ταμπακαριά, μια γραβιέρα με μαλοτήρα μελιού για το σπίτι του Βενιζέλου, ένα Bortsch με πελμένια για την Αγία Μαγδαληνή…Κάθε χαρακτηριστικό τοπόσημο της Χαλέπας συνδέθηκε με μια σειρά από πιάτα και γεύσεις που προσέφερε ο γνωστός σεφ Ιωσήφ Πετρώφ το Σαββατοκύριακο στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Το όνομα της δράσης “Musée archéologique de la Canee (Η γειτονιά μου …)”. Και τις δύο ημέρες ήταν πάρα πολλοί όλοι όσοι θέλησαν να γευτούν αυτά τα διαφορετικά πιάτα. Εκ των ιδιοκτητών του χώρου ο κ. Μάνθος Νικολακάκης τόνισε πως «στα πλαίσια των δράσεων που έχουμε ξεκινήσει στο καφέ του αρχαιολογικού μουσείου αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την γαστρονομική συνάντηση.

Ο καταλληλότερος για αυτό είναι ο Ιωσήφ Πετρώφ, ένας άνθρωπος που έζησε στην περιοχή, που ξέρει το Μουσείο από την πρώτη στιγμή της κατασκευής του, που έχει βαθιές γαστρονομικές γνώσεις. Για αυτό το μενού του ήταν πολύ ιδιαίτερο και το δείχνει και ο ενθουσιασμός του κόσμου που ήλθε. Κινήθηκε σε Γαλλική- Αγγλική γαστρονομία επηρεασμένος από τα κτήρια και την ιστορία τους. Είναι μια δράση που θα επαναλάβουμε και στο μέλλον γιατί υπήρχε κόσμος που ήθελε να έλθει και δεν μπορούσε γιατί ο χώρος δεν είναι μεγάλος».

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συναυλία με τους Κ. Λιβαδά και Α. Μπάμπαλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα