Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

“Γαλαρία”, η κινηματογραφική μας ομάδα

9o ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ

Καλοί μου φίλοι,
καλό Σαββατοκύριακο!
“Γαλαρία” ο τίτλος της κινηματογραφικής ομάδας του 9ου Δημ. Σχ. Χανίων – για τη δημιουργία, τη λειτουργία, την προοπτική και τους στόχους της, ο λόγος στον σημερινό Παιδότοπο. Αναζητήστε την ΔΑΣΚΑΛΑ! Τη γνωστή και από άλλες υπέροχες εργασίες μαθητών της, που έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στην στήλη, Βασιλεία Νυσταζάκη. Σ’ αυτήν που επιμένει χάριν των μαθητών της τάξης της, αλλά και όλων των μαθητών του Σχολείου που υπηρετεί να υπάρχει, προπάντων, τα εύσημα.
Και στην παρουσίαση της ταινίας που ετοιμάζετε, με το καλό, Βάσω! Πάντα Ωραία ως Ελληνίδα Δασκάλα! Χίλια μπράβο στα παιδιά της “Γαλαρίας”! Να τα χαίρεσαι μαζί με τους γονείς τους και να σε χαίρονται!

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης,
δάσκαλος – λογοτέχνης

παιδότοπος
παιδότοπος

Οι ταινίες είναι μια γλώσσα χωρίς σύνορα, που συνδέει ανθρώπους ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη γλώσσα, το φύλο ή την ηλικία. Με το σκεπτικό αυτό ξεκίνησε τη λειτουργία της η «Γαλαρία», η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας, η οποία στοχεύει στο διαδοχικό πέρασμα από το παιδί-θεατή, στο παιδί-κριτικό και στη συνέχεια στο παιδί-δημιουργό.
Βασιλεία Νυσταζάκη
Δασκάλα

Όταν η κυρία Βάσω μας ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει στο σχολείο μας να λειτουργεί κινηματογραφική ομάδα, ενθουσιάστηκα και θέλησα να συμμετέχω σε αυτή. Οι συναντήσεις μας είναι ενδιαφέρουσες. Μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τη δημιουργία μιας ταινίας μπροστά αλλά και πίσω από την κάμερα. Όταν η θεωρία γίνεται πράξη, χαίρομαι και εύχομαι μεγαλώνοντας να γίνω ηθοποιός και να ζήσω αυτές τις υπέροχες εμπειρίες μέσα από το ταξίδι μιας ταινίας.
Νεφέλη Σουβαρή

παιδότοπος
παιδότοπος

Μπήκα στην κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας, που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον περασμένο Οκτώβριο, επειδή μου αρέσει ο κινηματογράφος. Όταν γράφτηκα, περίμενα ότι θα μάθω σημαντικά πράγματα για το πώς γυρίζεται μια ταινία. Μέχρι τώρα μου αρέσει που συμμετέχω σ’ αυτή την ομάδα γιατί έχω μάθει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και περιμένω πώς και πώς να δημιουργήσουμε τη δική μας ταινία.
Ραφαέλα Ανυφαντάκη

Ξεκίνησα τον κινηματογραφικό όμιλο γιατί ήθελα να απασχοληθώ με κάτι ενδιαφέρον. Όταν πήγα στον σύλλογο για πρώτη φορά, παίξαμε παιχνίδια για να γνωριστούμε. Στις επόμενες συναντήσεις βλέπαμε βιντεάκια για να βρούμε ιδέες για την ταινιούλα που θα φτιάξουμε. Ένα Σάββατο πήγαμε στο Πνευματικό Κέντρο για να μας δείξουν απαραίτητα μηχανήματα για τη δημιουργία μιας ταινίας. Χαίρομαι πολύ που γράφτηκα στο σύλλογο και περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη δική μας ταινία.
Θάνος Μπαρμπόπουλος

Μπήκα σε αυτή την ομάδα γιατί θεώρησα ότι θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Η κινηματογραφική μας ομάδα ονομάζεται “Γαλαρία”. Αυτό το όνομα δείχνει ότι είμαστε μια ωραία παρέα που συνεργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τις διάφορες ιδέες μας. Εξάλλου στη γαλαρία κάθονται τα πιο κεφάτα και δεμένα παρεάκια.
Ελένη Ρουμπεδάκη

παιδότοπος
παιδότοπος

Τη φετινή χρονιά μου δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να συμμετέχω στην κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μου που οργάνωσε η κ. Βάσω Νυσταζάκη. Έχω ενθουσιαστεί πολύ γιατί είδα από κοντά πως φτιάχνεται μια ταινία και έμαθα πόσοι πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν για την παραγωγή της. Άκουσα πρώτη φορά λέξεις όπως πλάνο, γωνία λήψης, μοντάζ, και σενάριο. Είμαι χαρούμενη και ανυπομονώ για την δικιά μας ταινία την οποία θα ανεβάσουμε και στο διαδίκτυο.
Δανάη Πεντάρη

Εγώ αποφάσισα να γραφτώ στην κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας για να μάθω καινούρια πράγματα και κυρίως για να μάθω πώς δημιουργείται μια ταινία και να δω από κοντά τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται. Στην αρχή πίστευα πως όλοι θα συμμετέχουν στην ταινία που θα φτιάξουμε ως ηθοποιοί, όμως η κυρία Βάσω μας εξήγησε ότι κάποιοι από εμάς θα αναλάβουν άλλους ρόλους που είναι απαραίτητοι για να ολοκληρωθεί μια ταινία. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ομάδα αυτή. Τη λατρεύω!
Μελίνα Σαλπέα

παιδότοπος
παιδότοπος

Αποφάσισα να μπω στην ομάδα του κινηματογράφου γιατί από μικρή μου άρεσε να φτιάχνω ταινίες και γενικά πάντα μου άρεσαν ο κινηματογράφος και το θέατρο. Από την ομάδα περίμενα να μιλάμε για κινηματογράφο και να φτιάχνουμε ταινίες αλλά κάνουμε εκτός από αυτά και πολλά άλλα πράγματα όπως να σκεφτόμαστε ιδέες για το σενάριο μας, να πηγαίνουμε σε κινηματογραφικά σεμινάρια και πάρα πολλά άλλα!!
Στην ομάδα πηγαίνω κάθε φορά με χαρά και ευχαρίστηση και πάντα ό,τι κάνουμε έχει ενδιαφέρον. Επίσης θα είμαι υπερήφανη για την ταινία που θα φτιάξουμε.
Μιχαέλα Κλωνιζάκη

Πήγα στην ομάδα κινηματογράφου για να μάθω περισσότερα για τις ταινίες και να είμαι με τους φίλους μου. Η κυρία Βάσω λέει ότι θα φτιάξουμε μία ταινία και εγώ θέλω να είμαι σκηνοθέτης ή boom man! Πρότεινα να έχει θέμα την βιβλιοθήκη του σχολείου μας! Υπήρξαν κι άλλες ιδέες όπως για την Χαλέπα, την γειτονιά που ζούμε. Τελικά αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση με τα social media.
Μαθιός Φραϊδάκης

Στην ομάδα αποφάσισα να συμμετέχω γιατί βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα, το θέμα του κινηματογράφου και για να ζήσω την εμπειρία. Στις συναντήσεις μας έχουμε παρακολουθήσει ταινίες και τις έχουμε σχολιάσει, καθώς επίσης έχουμε βρει το θέμα της μικρής μας ταινίας. Έχω πολύ μεγάλη ανυπομονησία να τελειώσουμε την δική μας ταινία και να δούμε το αποτέλεσμα.
Μανώλης Γεωργεδάκης

Αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα κινηματογράφου, γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με τη φωτογραφική μηχανή, να βγάζω φωτογραφίες, να φτιάχνω μικρά βίντεο! Στα μαθήματα είμαστε σε ομάδες και μαθαίνουμε πώς φτιάχνονται οι ταινίες! Συζητάμε όλοι μαζί με την κ. Βάσω και μου αρέσει πολύ! Περιμένω πώς και πώς να έρθει η στιγμή να γυρίσουμε μία δικιά μας ταινία!
Βασίλης Παπαδάκης

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας: Στέλλα Μυρτώ Τσερκάκη, Άγγελος Φαντάκης,Γιώργος Σαλπέας, Αλκιβιάδης Παπαμίχος, Αναστασία Ανδρουλάκη, Ελένη Λαζαρίδη, Αχιλλέας Καράμπελας, Κατερίνα Φουντουλάκη, Μελίνα Τουρλέα. Νικόλας Καλιοντζάκης. Μιχάλης Κωνσταντινίδης. Άννα Κωστουράκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα