Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Φτωχός συγγενής ξανά τα Χανιά για την Περιφέρεια Κρήτης

«Είναι τεράστιος ο αριθμός των έργων που χρηματοδοτούμε στα Χανιά» λέει σε κάθε ευκαιρία που του δίδεται στις επισκέψεις του στη Δυτ. Κρήτη ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Θέλουμε να τον πιστέψουμε αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα καθημερινά μας διαψεύδει, εκτός και αν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφές του Φεβρουαρίου του 2019 αρκούν για να καλύψουν το έλλειμμα στις υποδομές που παρουσιάζεται στη Δυτική Κρήτη.

Διαβάζουμε τις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. Καταγράψαμε 17 αποφάσεις που αφορούν την Π.Ε. Ηρακλείου, 7 τη Π.Ε. Χανίων, 6 τη Π.Ε. Ρεθύμνου, 5 την Π.Ε. Λασιθίου. Πράγματι δίκαιη η κατανομή για τους άλλους… πλην Ηρακλείου!
Ας μην είμαστε όμως μίζεροι ας δούμε τι αφορούν αυτές οι αποφάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

• Έγκριση εγγραφή μελέτης για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Μοιρών ύψους 880.000 ευρώ.
•Έγκριση εγγραφή μελέτης για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Τυμπακίου ύψους 800.000 ευρώ.
• Έγκριση εγγραφή μελέτης για τις υπολειμόνες μελέτες αναβάθμισης του τμήματος Γούρνες-Σταυράκια ύψους 800.000 ευρώ.
• «Μελέτη Αναβάθµισης Οδικής Ασφάλειας της Π.Ε.Ο. και του παράπλευρου δικτύου στο τµήµα Λ. Χερσονήσου- Μάλια της Π.Ε. Ηρακλείου» εκτιµώµενης αµοιβής 1.050.000 ευρώ.
• «Μελέτη Αναβάθµισης Οδικής Ασφάλειας της Π.Ε.Ο. και του παράπλευρου δικτύου στο τµήµα Κάτω Γούβες- Λ. Χερσονήσου της Π.Ε. Ηρακλείου» εκτιµώµενης αµοιβής 1.850.000 ευρώ.
• Καθαρισμούς, κλάδεμα δέντρων στους κόμβους Γιόφυρου, Ν. Αλικαρνασου και αεροδρομίου στην Π.Ε. Ηρακλείου.
• Επείγουσες εργασίες στην ΕΟΔ Κρήτης, συντήρηση της εθνικής οδού Ηρακλείου- Αγ. Γαλήνης (β’ φάση) εκτιμώμενης αξίας 2.600.000 ευρώ.
• Ανακατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδων ποδοσφαίρου του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου (του ΟΦΗ).
• Έγκριση πρακτικού και κατακύρωση σύμβασης έργου “εργασίες επέκτασης αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου”.
• “Συντήρηση τµηµάτων του δεξιού παράπλευρου δρόµου στο τµήµα: Παράκαμψη Σίβα Βενεράτο – Αυγενικής”, Εκτιµώµενης αξίας 161.768 ευρώ.
• Έγκριση: α) ∆ιάθεσης Πίστωσης, β) ∆ιακήρυξης Συνοπτικού ∆ιαγωνισµού και γ) Σύσταση Επιτροπής ∆ιαγωνισµού για το έργο: «Τσιμεντόσρτωση αγροτ. Δρόμου κοινότητας Δουλίου Δ. Γόρτυνας προϋπολογισµού: 60.000 ευρώ.
• Εγκριση πρακτικού επιτροπή διαγωνισμού του έργου “Συντήρηση επαρχιακού δρόμου Παλιά εθνική οδός Ηρακλείου τμήμα Καστελλιανα, Δεμάτι, Σκινιάς.
•Έγκριση του Πρακτικού 2 και την κατακύρωση στον µειοδότη οικονοµικό φορέα της σύµβασης εκτέλεσης του έργου: «Συντήρηση- σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Ηρακλείου».
•Έγκριση του Πρακτικού Ι ∆ιαγωνισµού και ανάθεση στον µειοδότη της σύµβασης εκτέλεσης του έργου: «Συντήση επαρχικακών οδών (Γωνιές- Κερά- Όρια νομού ) – (Αρκαλοχώρι- Αρχοντικό- Βονή), (Πιτσίδια-Μάταλα).
26. Έγκριση Πρακτικού Ι ∆ιαγωνισµού και ανάθεση στον µειοδότη της σύµβασης εκτέλεσης του έργου: «∆ιαγράμμιση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχ. Οδικό δύκτυο της παλιάς εθνικής οδός Ηρακλείου Προϋπολογισµού : 900.000 ευρώ.
• Έγκριση του πρακτικού ΙΙ και την κατακύρωση στον µειοδότη οικονοµικό φορέα της σύµβασης εκτέλεσης του έργου: Διαρρύθμιση-επισκευή νομίμως υφιστάμνεου κτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ σε μονάδα φροντίδας για ηλικιωμένους.
• Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για γεωτεχνική μελέτη σταθεροποιήσης του εδάφους σε θέση ιερού ναού στη περιοχή Ποταμιές του Δ. Χερσονήσου.
• Έγκριση του Πρακτικού I ∆ιαγωνισµού και ανάθεση στον µειοδότη της σύµβασης εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση επαρχικής οδού : Τμήμα Κλήμα- Τυμπάκι».

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

• Εργασίες συντήρησης εθνικού δικτύου του Δ. Αποκορώνου εκτιμώμενης αξίας 1.100.000 ευρώ.
• Επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης καθιζήσεων στην περιοχή Καματερά του Δ. Καντάνου- Σελίνου.
• Επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης καθιζήσεων στην περιοχή Κεραμωτή του Δ. Κισσάμου.
• Επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης καθιζήσεων στην περιοχή Κάμπος του Δ. Κισσάμου.
• Αποκατάσταση Γ ΄πτέρυγας κτιρίου Ι.Μ. Παρθενώνα Κισάμου.
• Έγκριση πρακτικού για το έργο αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Αγ. Ειρήνη, Καμπανός, Ροδοβάνι, Τεμένια, Αζωγυρές και συνδεόμενοι δρόμοι στο Δ. Καντάνου-Σελίνου.
• Κατακύρωση σύµβασης για το έργο: «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Βρύσες, Ασκύφου, Ίμβρος, Χ. Σφακίων κα. στο Δ. Σφακίων.
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αφορούν μελέτες, έργα ως επί το πλείστον για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2019, ενώ την ίδια ώρα οι εγκρίσεις, οι μελέτες, οι χρηματοδότησεις για έργα αναπτυξιακά στην Π.Ε. Ηρακλείου είναι σχεδόν διπλάσια!
Βλέπουμε το έργο Οδικής Ασφάλειας που ο περιφερειάρχης ανακοινώνει κάθε φορά στις δηλώσεις του να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στο Ηράκλειο και στην Δυτ. Κρήτη κυριολεκτικά να…σέρνεται.
Αυτές είναι οι αποφάσεις μιας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, είναι αντιπροσωπευτικές θα ρωτούσε ο υποψιασμένος αναγνώστης;
Από μόνες τους όχι, όμως είναι ενδεικτικές ως προς τις προτεραιότητες που βάζει η σημερινή περιφερειακή αρχή…

 

3 Comments

  1. Θα ήθελα παρακαλώ να μάθουμε το σύνολο των ποσών που διατέθηκαν ανά νομό, επειδή με αυτά που είναι μόνο γραμμένα στο άρθρο βγαίνουν με πρόχειρο υπολογισμό πάνω από 9 εκ. στο Ηράκλειο και μόνο 1,1 εκ. στα Χανιά. Γιατί εκτός από τα “χοντρά” στα μεγάλα έργα και τα μικρά έχουν αξία. Εκτός αν είναι μικροποσά και είναι ανάξια λόγου, οπότε και δεν φαίνονται. Το ότι υπάρχει Ηρακλειώτικη “δικαιοσύνη” στην κατανομή των κονδυλίων αυτό το γνωρίζουμε αλλά ας δούμε και τα σύνολα για να το εμπεδώσουμε καλύτερα, για να είμαστε και σε θέση να κρίνουμε σωστότερα. Με εκτίμηση!

  2. Στις τελευταίες εκλογές ο νόμος Χανίων επέλεξε κατά πληοψηφια Αρναουτάκη οπότε καλά κάνει αφού είμαστε πρόβατα. Συνέχεια υπάρχουν γκρίνιες γιατί ο νόμος είναι στην επαιτεία αλλά στις κάλπες τον ίδιο επιλέγουμε. Επίσης η αντιπολίτευση ας αναλογιστεί τα λάθη που κάνει γιατί με το να βγάζει ο Νομός Χανίων άτομο που το παραμελεί συνεχώς και να μην μπορεί να το καρποθει θεωρείται ανικανότητα
    Άρα για να διοίκηση την περιφέρεια εντελώς άχρηστη

  3. Δυστυχώς αυτο γίνεται εδω και πολλά χρόνια Φανηκε η ανικανότητα τις αντιπεριφερειας αλλα και τής περιφέρεια με τις ζημιές του 2019 παρόλα αυτα λίγους μήνες μετά γίνανε εκλογές και η παράταξη του Αρναουτάκη πήρε 70% αρα αυτοι μας αξίζουν (με τις υγείες μας)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες