Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Φθινοπωρινή απόδραση!

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε χθες η 9η Κλασική Ανάβαση Ομαλού. Οι εντυπώσεις από τον αγώνα και την φιλοξενία, ιδιαίτερα των πληρωμάτων εκτός Κρήτης ήταν άριστες, ενώ  ιδιαίτερο χρώμα για πρώτη φορά στα εννέα χρόνια της διοργάνωσης έδωσαν οι 16 κλασικές μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν στον αγώνα από την Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, οι οποίες μαζί με τα αυτοκίνητα ανέβασαν τον αριθμό στις 46 συμμετοχές, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για τα δεδομένα της εποχής μας…
Τα μέλη όμως  της λέσχης του Σ.Ι.Π.Α.Κ. δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά προσπάθησαν να διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοξενία και τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης. Ετσι το Σάββατο διοργάνωσαν επίσκεψη σε παραδοσιακό καζάνι παραγωγής τσικουδιάς, στο χωριό Πεμόνια, στο οποίο εκτός από την “φρέσκια” τσικουδιά, το τραπέζι συνοδεύτηκε και από πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, που όλοι τίμησαν δεόντως! Τον αγώνα διοργάνωσε με επιτυχία,  όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιού Αυτοκινήτου Κρήτης(Σ.Ι.Π.Α.Κ.).
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε χθες το πρωί  από την πλατεία Δικαστηρίων, με τελικό προορισμό το οροπέδιο του Ομαλού. Στο αγωνιστικό κομμάτι και πρώτα στα αυτοκίνητα, την πρώτη θέση της γενικής και πρώτη για την κατηγορία G κατέκτησαν οι Γαβριήλ και Αικατερίνη Μαρινάκη με Fiat 127 Sport του ’78, στη δεύτερη θέση και για την G οι Νίκος Βλαμάκης – Λεωνίδας Νασόπουλος με Porsche 911 του ’76, ενώ στη πρώτη τριάδα της γενικής βρέθηκαν οι Γιώργος και Λευτέρης Φακωτάκης με Ford Fiesta του ’81, τρίτη θέση και για την κατηγορία G. Στη πρώτη θέση της κατηγορίας F και στη τέταρτη γενικής βρέθηκαν οι Κωνσταντίνα Κανέλου- Μαρία Παπαδάκη με VW Beetle του ’66, στην πέμπτη θέση της γενικής τερμάτισαν οι Νίκος Τσουρουνάκης – Γιώργος Μάλαμας με BMW 2002 του ’73. Την πρώτη εξάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν οι Γιώργος Σκαλιδάκης – Μαρία Σκαλιδάκη με Fiat 126 του ’77. Στις υπόλοιπες θέσεις είχαμε: Κώστας Βενιανάκης – Ειρήνη Φυτράκη με Toyota Celica του ’72, Βασίλης Πετρουλάκης – Ευρώπη Παπαδοπούλου με Triumph TR4 του ’64, τερμάτισαν δεύτεροι για την κατηγορία F, ενώ στη τρίτη θέση για την ίδια κατηγορία είχαμε τους Νίκος Κορνάρος – Μαρία Κλάδου με Triumph Herald του ’65. Στη δέκατη θέση της γενικής βρέθηκαν οι Μάριος Χαλκιαδάκης – Μίνως Χαλκιαδάκης με Triumph Herald του ’68. Ακολούθησαν οι Γιάννης και Ευτύχης Πυρένης με Opel Manta B του ’77, Κώστας και Ελένη Χριστοδούλου με Porsche 356 του ’63, Νίκος Χαβρεδάκης – Μιχάλης Ζωγραφάκης με VW T1 του ’65, Κώστας Κουρκουνάκης – Αντώνης Κουρκουνάκης με Mercedes 380 SL του ’81, Λευτέρης Γαλάνης – Αλέξης Μαρκουλάκης με Fiat 500 του ’68, Γιώργος Πολιτάκης – Στέλλα Πολιτάκη με Mitsubishi Lancer του ’74, Σταμάτης Μαρινάκης – Μαρία Μαρινάκη με VW Beetle του ’66, Γιάννης και Ασπα Κλουβιδάκη με Mazda RX7 του ’81, Μάνος Κουτσάκης-Μάνος Τριπολιτάκης με Mazda Deluxe 1.500 του ’69, Γιώργος και Ελένη Κισσανδράκη με Cadillac DeVille του ’72 , Παύλος Σουβλάκης-Νίκος Μπολινάκης με Toyota Corolla του ’79, Ελευθέριος και Λιλέτα Θανοπούλου με Mercedes W123 του ’77, Δημήτρης Χασιούρας -Robin Osborne με Mercedes 280 SL του ’81, Γιώργος Κουρουπάκης – Γιώργος Παπουτσάκης με Jaguar MK2 του ’67, Ορέστης Ζηδιανάκης – Γεωργία Καρβουνάκη με Citroen 2CV του ’82, Αντρέας Σφακιανάκης – Σοφία Περδικάκη με Plymouth Fury του ’72, Παύλος Καραγιαννίδης – Βάσω Καλογρίδη με Jeep Willys του ’50, πρώτοι στη κατηγορία Ε, Nίκος και Βάσω Ζαρείφη με Rolls Royce Sedan του 1930, Αρης Λουμίδης – Θόδωρος Βενέρης με Mercury Monterey του ’54, δεύτερη θέση στη κατηγορία Ε,  και Παναγιώτης και Ιάσων Φωτεινόπουλος με Chevrolet Bel Air του 1956, τρίτη θέση για την κατηγορία Ε.

Μοτοσυκλέτες
Ο Μανώλης Ζαχαρίου με Ducati Scrambler του 1973  ήταν ο νικητής στη γενική κατάταξη των μοτοσυκλετών και πρώτος για την κατηγορία G, ενώ στη δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Αλέξανδρος Σφακιανάκης με  ΒMW R 25/3  του ’53 o οποίος ήταν πρώτος για την κατηγορία Ε. Στην τρίτη θέση της γενικής και στη δεύτερη της κατηγορίας G τερμάτισε ο Γιώργος Παπαδοκοκολάκης με  Honda CB 750K του ’74. Στην τέταρτη θέση και τρίτη για την G  βρέθηκε ο Γιάννης Αλεξανδράκης με Honda CM 200  του ’79. Πέμπτη θέση γενικής και δεύτερη για την Ε τερμάτισε ο Στέλιος Γεωργουσάκης με ΒMW R 25/3  του 1954, ενώ την πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσε ο Γιώργος Κουταλώνης – Βασιλική Μήτσου με ΒMW R 51/3 του ’54,οι οποίοι κατέκτησαν και  την τρίτη θέση της κατηγορίας Ε. Στις υπόλοιπες θέσεις είχαμε τον Ευτύχη Μαυρεδάκη με Kawasaki GPZ 305 του ’82, Παναγιώτη Τσουρουνάκη με BMW R 67 του ’54, την νικήτρια της κατηγορίας F Ελένη Σαραβελάκη με BMW R 67 του ’68, τον Αντρέα Ξυνίδη με Moto Guzzi V7 Special του ’72, τον Αλέξανδρο Πλακόπουλο δεύτερος κατηγορία F με Vespa Piaggio του ’68, τον Αναστάσιο Λεωνιδάκη με Suzuki GSX 1100  του ’81, Στέλιο Λεωνιδάκη με Yamaha XS 650 Special του ’80, Αντώνη Καγιαυτάκη με BMW R51/3 του ’54, Μανώλη Σαραβελάκη με BMW R51/3 του ’54 και Στέλιο Σηφοστρατουδάκη με BSA M21 του ’56.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες