Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Φθινοπωριάζει και στην Κρήτη – Πρόγνωση από τον Μ. Λέκκα

Φθινοπωρινό θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη το βράδυ και για την Κρήτη με τον κίνδυνο μάλιστα για πρόσκαιρη σημαντική ένταση των καιρικών φαινομένων, κυρίως για το Σάββατο το απόγευμα έως και την Κυριακή το πρωί.

Οργανωμένο Βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται ήδη στην Κεντρική Μεσόγειο, Νότιο Ιόνιο, κινείται ΒΑ και στη συνέχεια με Ανατολική πορεία θα περάσει πάνω από την Πελοπόννησο στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και, με τα έως τώρα στοιχεία, το Σάββατο θα κινηθεί ΝΑ περνώντας πάνω από την Κρήτη με κατεύθυνση προς την Ανατολική Μεσόγειο. Στο πέρασμα του το καλά οργανωμένο Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται για την Παρασκευή να ενισχύσει κατά τόπους τους ανέμους , ενώ οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και οι καταιγίδες ενδεχομένως να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σε περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα προσδιορισθούν καλύτερα με βάση την πορεία του συστήματος.

Το νησί μας αναμένεται να επηρεασθεί από την διέλευση του Βαρομετρικού χαμηλού, με την κορύφωση της έντασης των καιρικών φαινομένων να εκτιμάται από το Σάββατο το Απόγευμα. Τα έντονα φαινόμενα προσδιορίζονται σε ισχυρές βροχές ή και καταιγίδες, πολύ ισχυρούς Βόρειους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Για αύριο Πέμπτη αναμένεται γενικά καλός καιρός στην Κρήτη με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, χωρίς όμως φαινόμενα βροχής, οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΒΑ διευθύνσεις, 3-4 Μποφώρ στα βόρεια του νησιού ενώ στα Νότια θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια καλά, έως και λίγο υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αργά το βράδυ της Πέμπτης οι νεφώσεις θα πυκνώσουν περισσότερο στα δυτικά, νοτιοδυτικά και νότια της Κρήτης και πιθανά θα κάνουν την εμφάνιση τους και οι πρώτες βροχές στις περιοχές αυτές.

Την Παρασκευή αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές όμως , ήπιες, βροχοπτώσεις κατά τόπους κυρίως σε δυτικές και νότιες περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά από ΝΔ έως και Νότιες διευθύνσεις με τις μεγαλύτερες εντάσεις των 5 -6 Μποφώρ να επηρεάζουν τις δυτικές περιοχές. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο το πρωί διατηρείται σχεδόν το ίδιο σκηνικό αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται στροφή και ενίσχυση των Βορείων ανέμων, ενώ οι βροχές οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα προσαρμοσμένη πλέον στα επίπεδα του Φθινοπώρου.

Από την Κυριακή το πρωί αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των καιρικών φαινομένων καθώς επίσης και σταδιακή εξασθένηση των Βορείων ανέμων και του υψηλού κυματισμού που θα σημειώνεται στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα