Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Φρένο” στις πυρκαγιές

Οι αριθµοί είναι αµείλικτοι και ο – µέχρι σήµερα – απολογισµός τροµάζει: Από την αρχή του χρόνου µέχρι και τις 31 Ιουλίου έχουν καεί συνολικά στη χώρα µας περίπου 550.000 στρέµµατα, σύµφωνα µε το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για ∆ασικές Πυρκαγιές.
Αξιοσηµείωτο είναι ότι µόνο στις επτά µεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 15 έως και 31 Ιουλίου (Κέρκυρα, Αίγιο, ∆ερβενοχώρια, Αττική/Κουβαράς, Κάρυστος, Νέα Αγχίαλος, Ρόδος) έγιναν στάχτη 470.000 στρέµµατα.
Οπως αποδεικνύεται πλέον, οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν αναπόσπαστο “κοµµάτι” της χώρας µας τις τελευταίες δεκαετίες, µε τις σοβαρές επιπτώσεις τους στα φυσικά οικοσυστήµατα και στις ανθρώπινες κοινότητες να έχουν αυξηθεί δραµατικά.
Και όπως επίσης φαίνεται, καθώς δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η εξάλειψή τους, θα παρατηρούµε στο εξής όλο και πιο συχνά – ελέω και της κλιµατικής κρίσης- πυρκαγιές µεγάλης έντασης και έκτασης.
Καθίσταται όσο ποτέ αναγκαίο να εντοπιστούν τα αιτία που πυροδοτούν τις πυρκαγιές, καθώς και να σχεδιαστούν ολοκληρωµένοι τρόποι πρόληψης σε συνδυασµό µε την κάλυψη των όποιων ελλείψεων σε προσωπικό και µέσα.
Η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι καίγεται! Καιρός να µπει ένα “φρένο”!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα