Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Κουτσούμπα στα Χανιά

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ «σε όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, τους ανθρώπους του μόχθου που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση και θέλουν να την αλλάξουν», απηύθυνε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ειδικότερα μιλώντας σε συνεστίαση του κόμματος ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους «να συμπορευτούν με αυτούς που μπαίνουν μπροστά για να οργανωθεί η εργατική λαϊκή πάλη και έχουν σχέδιο και πρόγραμμα για την αλλαγή που έχει ανάγκη αυτή η κοινωνία».
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της πανδημίας αφήνοντας αιχμές κατά των κυβερνητικών χειρισμών. Μίλησε για την ανάγκη μιας «επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημερωτικής εκστρατείας για τον μαζικό εμβολιασμό που μπορούσε να ακουμπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», για «καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια», για «αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, με δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης» και για «σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, με επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού». «Τότε θα έκλεινε η πόρτα στον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό», υπογράμμισε σχετικά.
Επεσήμανε ακόμα την αναγκαιότητα για «μέτρα προστασίας στους βασικούς χώρους διασποράς, όπως τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία» και για «επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό».

Νωρίτερα παρουσία πλήθους κόσμου, σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ τοποθετήθηκε τιμητική πλακέτα για τον «καπετάν Πισσά» και τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που ξεναγήθηκε στο χώρο. Στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα νέα γραφεία, το νέο σπίτι του Κόμματος «φιλοδοξούμε να αποτελέσει ορμητήριο της δράσης απέναντι στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού».

Το κτίριο είναι προσφορά της Μαρίας Πισσαδάκη στη μνήμη του κομμουνιστή αλύγιστου αγωνιστή πατέρα της Μανώλη Πισσαδάκη, γνωστού ως «καπετάν Πίσσα». Η αναφορά του ονόματός του στην ομιλία του γραμματέα της ΤΕ Χανίων Σπύρου Αγριμάκη έγινε δεκτή από τους παρευρισκόμενους με το σύνθημα «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λύγισαν οι κομμουνιστές» και «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Τους δεκάδες εθελοντές που ακόμα και αν δεν ψηφίζουν το ΚΚΕ βοήθησαν στην κατασκευή των γραφείων γιατί σέβονται την ιστορία του και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής του, ευχαρίστησε στην ομιλία του ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης τονίζοντας πως «όλη αυτή η ανιδιοτελής και αθόρυβη προσφορά αποδεικνύει τους δεσμούς αίματος του ΚΚΕ με τον λαό μας. Αποδεικνύει ότι οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ, έχει επίδραση πολύ πιο μακριά από τον κύκλο των μελών και των φίλων του».

Παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής και ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης.

 

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Κουτσουμπας θα περιοδεύσει στην αγορά του Αρκαλοχωρίου. Στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής θα συναντηθεί με φορείς των πληγεισών από το σεισμό περιοχών, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα