Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φωτογραφικός “αποχαιρετισμός” στα Ταμπακαριά

Μια άλλη ματιά πάνω στα ταμπακαριά, που εστιάζει στο «πνεύμα του τόπου», παρουσιάζει ο καταξιωμένος Χανιώτης φωτογράφος Μιχάλης Πολυχρονάκης στην έκθεση “Μετα-Ταμπακαριά: Το τελευταίο βλέμμα”, η οποία εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα τέχνης Βάσω Μυλωνογιάννη (Χαρ. Τρικούπη 14).

Η έκθεση αποτελεί συγχρόνως, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Πολυχρονάκης, και «μια επιτελεστική πράξη αποχαιρετισμού» καθώς μετά την ανακήρυξη των ταμπακαριών σε διατηρητέο μνημείο, αλλάζει η φυσιογνωμία της περιοχής και τουριστικοποιείται.
Το «τελευταίο βλέμμα», σε έναν τόσο φορτισμένο ιστορικά, ενεργειακά και υπαρξιακά χώρο, μας εξηγεί ο Μιχάλης Πολυχρονάκης, δεν μπορεί να είναι περιηγητικό, αναμνηστικό ή ωραιοποιητικό αλλά καλείται να γίνει αναστοχαστικό, ενορατικό και συναισθητικό, αποτείνοντας έτσι αφενός, τον ύστατο οφειλόμενο χαιρετισμό στην απελθούσα μυστηριακή αίγλη του τόπου (που υπήρξε η γενεσιουργός αιτία και η πηγή της έμπνευσής του) και προάγοντας αφετέρου ανταποδοτικά τα ταμπακαριά, από «μνημείο», σε «μαντείο», με την απόδοση στις φωτογραφίες τους, μιας αινιγματικής διάστασης και μιας οιωνοσκοπικής χροιάς».

Πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων πολλοί εικαστικοί καλλιτέχνες, έδωσαν το “παρών” στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοικτή 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00 καθημερινά, εκτός Κυριακής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα