Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Φοιτητικές εκλογές χωρίς ΠΑΣΠ για πρώτη φορά στα Χανιά

Χωρίς παρατάξεις που πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά διεξάγονται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο παράρτημα Χανίων του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ!).
Επίσης, απώλειες καταγράφουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις των μεγάλων κομμάτων καθώς η ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) δεν θα κατέβει στο πρώην ΤΕΙ Χανίων, ενώ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο σε πρώην ΤΕΙ και Πολυτεχνείο!
Είναι χαρακτηριστικό πως για δεκαετίες η παράταξη της ΠΑΣΠ που επρόσκειτο στο ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτη δύναμη στο παράρτημα Χανίων του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ) και μόλις το 2019 ήλθε δεύτερη με πρώτη την ΠΚΣ (ΚΚΕ). Φέτος δεν θα συμμετέχει στις εκλογές καθώς δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.
Αντίστοιχα στο Πολυτεχνείο Κρήτης η ΠΑΣΠ ήταν πρώτη δύναμη στις περισσότερες σχολές και στον Ενιαίο Σύλλογο από το 2004 μέχρι το 2009, στη συνέχεια στα πρώτα χρόνια των μνημονίων το σχήμα που συμμετείχε στις εκλογές αυτονομήθηκε από την ΠΑΣΠ, άλλαξε όνομα (ΑΣΚ) και φέτος δεν θα συμμετέχει στις εκλογές. Επίσης ούτε στο Πολυτεχνείο, ούτε στο ΤΕΙ θα συμμετέχει σχήμα που να πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ΕΛΜΕΠΑ δεν θα κατέβει στις εκλογές σχήμα της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία).
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατεβαίνουν οι παρατάξεις: “Ενωτική Πρωτοβουλία” (Ανεξάρτητη Αριστερά), ΔΑΠ (ΝΔ), η ΠΚΣ (ΚΚΕ), ενώ οι “Αγων. Κινήσεις” συμμετέχουν στις εκλογές σε δύο σχολές και στον “Ενιαίο”.
Στο παράρτημα Χανίων του ΕΛΜΕΠΑ στις εκλογές μετέχουν οι:
ΠΚΣ (ΚΚΕ), “Σαμποτάζ” (Ανεξάρτητη Αριστερά) και Αγ. Κινήσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα