Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Φινλανδία: Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια παραθύρων στην οικία του Υπ. Οικονομικών

Βάνδαλοι έσπασαν αρκετά τζάμια παραθύρων στην ιδιωτική οικία του υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ σήμερα τα ξημερώματα και η κυβέρνηση επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.
Ο Στουμπ δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμούνταν στο σπίτι τους στην πόλη Έσπο κοντά στο Ελσίνκι όταν ξύπνησαν από τον ήχο της θραύσης των γυαλιών γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Οι άγνωστοι δεν αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην κατοικία και κανείς δεν τραυματίστηκε.
Τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια στην Φινλανδία όπου –όπως και στην πλειονότητα των Σκανδιναβικών χωρών– τα επίπεδα της δημόσιας ασφάλειας είναι τόσο υψηλά που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γενικά διαμένουν σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας.
«Όταν το ίδιο σου το σπίτι γίνεται στόχος, όλοι κατανοούν ότι δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα» δήλωσε ο Στουμπ, όπως μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.
Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό. Οι αρχές απέφυγαν να προβούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ.
«Μέχρι στιγμής η Φινλανδία είναι μια πολύ ειρηνική χώρα» επισήμανε ο Γιάρι Ιλιτάλο, ο επικεφαλής ασφαλείας της κυβέρνησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα