Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Φιλοζωική δράση από μαθητές στην Αμπεριά

Φιλοζωική δράση πραγµατοποιήθηκε το µεσηµέρι της Τρίτης από µαθητές και µαθήτριες του Γυµνασίου Αµπεριάς σε συνεργασία µε το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων τοποθετώντας πέριξ του κτηριακού συγκροτήµατος του σχολείου τους ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια της περιοχής.

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο διευθυντής του Γυµνασίου Πάνος Κορακοβούνης υπογράµµισε: «Το σχολείο µας υλοποιεί διάφορα προγράµµατα πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν µε ποικίλα θέµατα, µε τη διαχείριση του νερού, µε τους χορούς και σήµερα πραγµατοποιήθηκε µία δράση την οποία υλοποιεί το σχολείο µας και έχει να κάνει µε τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής µας. Ελπίζουµε η δράση αυτή πέρα από το να ευαισθητοποιήσει τους µαθητές, να βρει και µιµητές πέρα από το µαθητικό σύνολο ανθρώπους οι οποίοι ανταποδίδουν την αγάπη που µας δίνουν τα ζώα στα ίδια τα ζώα αυτά έτσι ώστε να λειτουργεί το οικολογικό µας σύστηµα. Το οικολογικό µας σύστηµα δεν είναι µόνο ο άνθρωπος ο οποίος δυστυχώς το καταστρέφει, είναι και αυτά τα πλάσµατα τα οποία θέλουν τη φροντίδα των ανθρώπων».

Από µεριάς του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”, η πρόεδρος του Έφη Τσεκµέζογλου τόνισε: «Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που κάνουµε όλη τη χρονιά, πηγαίνουµε σε όλα τα σχολεία για να ευαισθητοποιήσουµε τα παιδιά σε σχέση µε τα ζώα.

Σήµερα µε πρωτοβουλία των ίδιων των µαθητών, µετά από µία ενηµέρωση που κάναµε, αποφάσισαν τα παιδιά του Γυµνασίου εδώ στην Αµπεριά να κάνουν αυτή τη δράση την οποία ονοµάσανε “Υιοθετήστε µία ποτίστρα και µία ταΐστρα”. Είχαν την ιδέα λοιπόν να βάλουν ταΐστρες και ποτίστρες περιµετρικά του σχολείου τους αναλαµβάνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να τις τροφοδοτούν µε φαγητό και µε νερό. Όλο αυτό είναι που θα φέρει την αλλαγή γιατί τα παιδιά είναι το µέλλον, εποµένως όσο περισσότερο ενδυναµώνεται η ενσυναίσθησή τους από  µικρά, τόσο καλύτεροι θα γίνουν αύριο».

Για τη δράση αυτή µας µίλησαν µαθητές και µαθήτριες του Γυµνασίου που συµµετείχαν. Ενδεικτικά αναφέρουµε δύο παιδιά. «Με λένε Αφροδίτη και είµαι µαθήτρια της Γ’ Τάξης και µαζί µε άλλα παιδιά του σχολείου και από την πρώτη και από τη δευτέρα  και από την τρίτη τάξη έχουµε έρθει να κάνουµε το λιγότερο που µπορούµε για τα αδέσποτα της περιοχής να αφήσουµε λίγο νερό και λίγα τρόφιµα ώστε να µπορούν και αυτά να ζήσουν».

Ο Φώτης Γιαννόπουλος µας είπε: «Είµαι κι εγώ µαθητής της Γ’ τάξης και έχουµε έρθει για να βάλουµε νερό και φαγητό σε όλα τα αδέσποτα τα οποία κάθε µέρα θα φροντίζουµε».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα