Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Φεστιβάλ θεματικού τουρισμού με έγκριση 30.000 ευρώ από τη Δημοτική Αρχή

» Στο ενετικό λιμάνι

 

Το ποσό των 30.000 ευρώ ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Χανίων για την υλοποίηση του Δεύτερου Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού του Δήμου Χανίων “260KMemories 2024”.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την 10η έως την 12η Μαΐου 2024 στην Πλατεία Κατεχάκη, με την αντιπολίτευση πάντως να δηλώνει παρούσα εκφράζοντας προβληματισμούς ως προς το μεγάλο ποσό που θα διατεθεί για το φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την εισήγηση που υπογράφηκε από τον κ. Ν. Ψαρουδάκη και παρουσιάστηκε στην επιτροπή από τον κ. Τ. Αλόγλου «το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί με το στήσιμο πενήντα πέντε εκθεσιακών περιπτέρων στο Ενετικό Λιμάνι και τη συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του εναλ- λακτικού τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, οι εκθέτες θα προσφέρουν στο κοινό κάποιες από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία όπως: ιππασία, τρέξιμο, τοξοβο- λία αναψυχής, ιστιοπλοΐα, έντονες δραστηριότητες όπως κατάβαση με φουσκωτή βάρκα (rafting), θα- λάσσιο σκι, ποδηλασία βουνού, trail run, αυτόνομη κατάδυση (scubadiving), αναρρίχηση, ιστιοσανίδα (windsurfing), κυματοδρομία (surfing) και δραστηριότητες αυξημένης επικινδυνότητας (extreme sports). Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ είναι απα- ραίτητες οι κάτωθι δαπάνες: α) ενοικίαση εκθεσιακών περιπτέρων, β) ηχητική και φωτιστική κάλυψη της δράσης, γ) φύλαξη περιπτέρων από υπαλλήλους εταιρείας security, δ) γραφιστικές υπηρεσίες και ε) δημιουργία video με χρήση drone για τη μετέπειτα διαδικτυακή προβολή της εκδήλωσης».

Από την παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά” η κ. Σοφία Ελευθεριάδου- Παπαδάκη επισήμανε πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο και δεν την βρίσκει σύμφωνη, ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του Χ. Λουτσέτη από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.
Η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε επίσης μια δαπάνη 2.000 ευρώ για τη φιλοξενία Bloggers από το εξωτερικό, με την αντιπολίτευση πάντως να καταψηφίζει την εισήγηση εκφράζοντας της διαφωνίες της.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Όπως ενημερώθηκε η Δημοτική Επιτροπή, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στα πλαίσια των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισίου θα διεξαχθεί στην πόλη των Χανίων τις 18 Απριλίου το απόγευμα. Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοτζάμπαση και θα καταλήξει μέσω των οδών Χατζ. Γιάνναρη, Σκαλίδη, Πειραιώς, Ενετικό λιμάνι στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα